Blinit vadelmahillon kera
Ainekset
- 1 g hiivaa
- ¼ dl maitoa
- ¼ dl (100 g) tattarijauhoja
- ¼ dl (125 g) vehnäjauhoja
- ¼ tl ruokosokeria
- ¼ munaa
- ¼ rkl pähkinäöljyä
Sitruunainen vadelmahillo
- ¼ dl (300 g) vadelmia
- ¼ dl (150 g) ruokosokeria
- ¼ vaniljatanko
- ¼ luomusitruunan raastettu kuori
- ¼ rkl vadelmaviinietikkaa
Valmistus
Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot, ruokosokeri sekä keltuaiset (säästä valkuaiset) ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla taikinaan. Lisää öljy. Sipaise pinnoitettuun ohukaispannuun öljyä ja paista taikinasta pieniä blinejä. Tarjoa kotitekoisen vadelmahillon kera.
Letut ja lettutaikina – reseptejä herkullisiin ja terveellisiin lettuihin
Sitruunainen vadelmahillo
Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa ja valua siivilässä. Pane vadelmat sekä ruokosokeri kattilaan ja anna mehustua jääkaapissa yön yli. Sekoita vaniljatangon siemenet marjojen joukkoon ja lisää halkaistu vaniljatanko kattilaan. Lisää sitruunankuoriraaste ja vadelmaviinietikka. Sekoita hyvin, kiehauta ja ota kattila levyltä pois. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.