Blinit vadelmahillon kera

lauantai 7. elokuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

42 kpl

25 g hiivaa
5 dl maitoa
1 3/4 dl (100 g) tattarijauhoja
2 dl (125 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokosokeria
4 munaa
1 rkl pähkinäöljyä


Valmistus

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot, ruokosokeri sekä keltuaiset (säästä valkuaiset) ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla taikinaan. Lisää öljy. Sipaise pinnoitettuun ohukaispannuun öljyä ja paista taikinasta pieniä blinejä. Tarjoa kotitekoisen vadelmahillon kera.

Vinkki
Ylimääräiset blinit sopivat pakastettaviksi.

Sitruunainen vadelmahillo


1 - 2 tölkillistä

6 dl (300 g) vadelmia
1 3/4 dl (150 g) ruokosokeria
1 vaniljatanko
2 luomusitruunan raastettu kuori
2 rkl vadelmaviinietikkaa


Valmistus

Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa ja valua siivilässä. Pane vadelmat sekä ruokosokeri kattilaan ja anna mehustua jääkaapissa yön yli. Sekoita vaniljatangon siemenet marjojen joukkoon ja lisää halkaistu vaniljatanko kattilaan. Lisää sitruunankuoriraaste ja vadelmaviinietikka. Sekoita hyvin, kiehauta ja ota kattila levyltä pois. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.


Letut ja lettutaikina – reseptejä herkullisiin ja terveellisiin lettuihin

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee