Vanilja-sitruuna- ja suklaa-minttuwhoopiet

Ei vehnäjauhoja, ei valkoista sokeria.

sunnuntai 28. elokuuta 2016 teksti M. Kristensen

Vanilja-sitruuna- ja suklaa-minttuwhoopiet

12 kpl (6 kumpaakin lajia)

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

100 g hienoja mantelijauhoja

¼ tl steviaa

2 tl agavesiirappia

½ tl vaniljajauhetta

1 suuri muna

2 rkl kookosöljyä

½ tl leivinjauhetta

Suklaa-minttu

100 g hienoja mantelijauhoja

¼ tl steviaa

3 tl agavesiirappia

½ tl vaniljajauhetta

2 tl kaakaojauhetta

1 muna

2 rkl kookosöljyä

½ tl leivinjauhetta

Maustamaton täyte (jaa kahteen osaan)

200 g Philadelphia light -tuorejuustoa

2/3 tl steviaa

½ tl vaniljajauhetta

Minttutäyte

Lisää maustamattomaan täytteeseen

2 kourallista hienonnettua minttua

1 tl limettimehua

Vaniljatäyte

Lisää maustamattomaan täytteeseen

1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistus

  • Sekoita kummankin taikinan ainekset erikseen monitoimikoneessa.
  • Lusikoi kumpikin pohjataikina tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussien kulmiin reiät ja purista kumpikin taikina pellille 12 ympyräksi, joiden halkaisija on noin 3 cm. Yhteensä siis 24.
  • Tasoita ympyrät tarvittaessa veitsellä. Paista niitä 10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
  • Sekoita maustamaton täyte, jaa se kahteen osaan ja sekoita minttu- ja vaniljatäytteisiin mausteet.
  • Pane paksu kerros täytettä puolelle pohjista ja nosta toiset pohjat päälle. Tarjoa saman tien kahvin tai teen kanssa.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

ravintosisältö/annos

Energiaa: 160 kcal

Proteiinia: 11 g

Rasvaa: 10,5 g

Hiilihydraattia: 5 g

Kuitua: 5,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee