Porkkanakakku

Porkkanakakku on ehdoton suosikki. Kun käyttää gluteenitonta leivinjauhetta, ohje sopii myös keliaakikoille.

maanantai 4. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

20 palaa
600 g porkkanoita
1 ½ tl steviaa
60 g kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
½ tl merisuolaa
10 munaa
1 banaani
100 g kookosöljyä
2 tl vaniljansiemeniä
10 taatelia
½ dl vettä

Limetti-tuorejuustokuorrutus

150 g ricottaa
150 g mascarponea
½ tl steviaa
1 tl vaniljatangon siemeniä
½ limetin mehu ja raastettu kuori

Sokeri, stevia ja muut makeutusaineet – miten ne vaikuttavat elimistöön ja terveyteen? Vastaus tulee täällä

Valmistus

  • Raasta porkkanat hienoksi raastinraudalla tai hienonna ne monitoimikoneessa. Ripottele joukkoon ½ tl steviaa. Anna vetäytyä 30 minuuttia.
  • Sekoita kookoshiutaleet, leivinjauhe, kaneli, neilikka ja suola kulhossa keskenään.
  • Sekoita toisessa kulhossa munat, soseutettu banaani, kookosöljy ja vanilja keskenään.
  • Poista taateleista kivet ja jauha taatelit veden ja stevian kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  • Sekoita taatelimassa ja munaseos keskenään.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon porkkanaraaste, josta on puristettu neste pois. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
  • Kumoa taikina rengasvuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 35–40 minuuttia.
  • Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  • Sekoita kaikki kuorrutusaineet limetinkuoriraastetta lukuun ottamatta keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella.

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee