Porkkanakakku

100 minuuttia

Porkkanakakku on ehdoton suosikki. Kun käyttää gluteenitonta leivinjauhetta, ohje sopii myös keliaakikoille.

Porkkanakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 60 g porkkanoita
  • ¼ tl steviaa
  • 6 g kookoshiutaleita
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ rkl kanelia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • 1 munaa
  • ¼ banaani
  • 10 g kookosöljyä
  • ¼ tl vaniljansiemeniä
  • 1 taatelia
  • ¼ dl vettä

Limetti-tuorejuustokuorrutus

  • 15 g ricottaa
  • 15 g mascarponea
  • ¼ tl steviaa
  • ¼ tl vaniljatangon siemeniä
  • ¼ limetin mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Raasta porkkanat hienoksi raastinraudalla tai hienonna ne monitoimikoneessa. Ripottele joukkoon ½ tl steviaa. Anna vetäytyä 30 minuuttia.

  • Sekoita kookoshiutaleet, leivinjauhe, kaneli, neilikka ja suola kulhossa keskenään.

  • Sekoita toisessa kulhossa munat, soseutettu banaani, kookosöljy ja vanilja keskenään.

  • Poista taateleista kivet ja jauha taatelit veden ja stevian kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.

  • Sekoita taatelimassa ja munaseos keskenään.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon porkkanaraaste, josta on puristettu neste pois. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.

  • Kumoa taikina rengasvuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 35–40 minuuttia.

  • Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  • Sekoita kaikki kuorrutusaineet limetinkuoriraastetta lukuun ottamatta keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella.

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.