Porkkanakakku

Porkkanakakku on ehdoton suosikki. Kun käyttää gluteenitonta leivinjauhetta, ohje sopii myös keliaakikoille.

maanantai 4. heinäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Porkkanakakku

20 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 100 minuuttia

AINEKSET

600 g porkkanoita

1½ tl steviaa

60 g kookoshiutaleita

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kanelia

1 tl jauhettua neilikkaa

½ tl merisuolaa

10 munaa

1 banaani

100 g kookosöljyä

2 tl vaniljansiemeniä

10 taatelia

½ dl vettä

Limetti-tuorejuustokuorrutus

150 g ricottaa

150 g mascarponea

½ tl steviaa

1 tl vaniljatangon siemeniä

½ limetin mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Raasta porkkanat hienoksi raastinraudalla tai hienonna ne monitoimikoneessa. Ripottele joukkoon ½ tl steviaa. Anna vetäytyä 30 minuuttia.
  • Sekoita kookoshiutaleet, leivinjauhe, kaneli, neilikka ja suola kulhossa keskenään.
  • Sekoita toisessa kulhossa munat, soseutettu banaani, kookosöljy ja vanilja keskenään.
  • Poista taateleista kivet ja jauha taatelit veden ja stevian kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  • Sekoita taatelimassa ja munaseos keskenään.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon porkkanaraaste, josta on puristettu neste pois. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
  • Kumoa taikina rengasvuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 35–40 minuuttia.
  • Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  • Sekoita kaikki kuorrutusaineet limetinkuoriraastetta lukuun ottamatta keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella.

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.

ravintosisältö/annos

Proteiinia: 5,2 g

Rasvaa: 14,3 g

Hiilihydraattia: 7,9 g

Kuitua: 1,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee