Kinkku-kasvispiiras

45 minuuttia
492 kcal

Kevyempi versio quiche lorrainesta.

Kinkku-kasvispiiras

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 6 filotaikinalevyä (35 g)
  • 400 g pinaatinlehtiä
  • 200 g purjosipulia
  • 40 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 muna
  • 2 valkuainen
  • 4 rkl kevytruokakermaa
  • 40 g raastettua (parmesaani)juustoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

Vuoraa pieni piirasvuoka filotaikinalla. Höyrytä pinaatinlehdet ja valuta ne hyvin. Puhdista purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi. Keitä purjorenkaita miedosti suolalla maustetussa vedessä 2 min. Valuta. Hienonna kinkku. Sekoita muna, valkuainen, ruokakerma, kinkku ja kasvikset keskenään. Mausta täyte suolalla sekä pippurilla ja kaada taikinan päälle vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirasta 180 asteessa 25–30 min. Nauti tomaattisalaatin kanssa.

VINKKI
Voit vaihtaa pinaatin ja purjosipulin muihin kasviksiin ja soveltaa ohjetta kauden mukaan.

Lue myös: Parhaat terveelliset suolaiset piirakat – ohjeet täältä