Seljankukkasorbetti

92 kcal

Virkistävä ja viilentävä, vähärasvainen sorbetti.

Seljankukka on todella suosittu maku juomissa ja jälkiruuissa Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa.

Seljankukkasorbetti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 litra (noin)

  • 8 dl seljankukkamehua
  • 8 dl vettä
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 8 munanvalkuaista
  • 4 rkl ruokosokeria

Valmistus

Sekoita keskenään mustaseljankukkamehu, vesi, limettimehu ja raastettu limetinkuori.

Vatkaa valkuaiset ja ruokosokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaan

VINKKI:
Seljankukkamehua voi valmistaa itse tai ostaa tiivisteenä hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä.