Skyrshotti luumujen, pähkinöiden ja lakritsin kera

Leikkisä jälkiruoka skyristä.

maanantai 25. marraskuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

4 kivellistä kuivattua luumua
300 g skyriä tai maitorahkaa
0,5 dl (ykkös)maitoa
1 appelsiini
4 tl lakritsijuurijauhetta
16 paahdettua hasselpähkinää*

Valmistus

  • Poista luumuista kivet ja pilko luumut.
  • Pane luumut, skyr, maito ja mehu tehosekoittimeen ja soseuta ne kuohkeaksi soseeksi.
  • Annostele pieniin, kylmiin laseihin, joita on jäähdytetty joko puoli tuntia jääkaapissa tai 10 minuuttia pakastimessa.
  • Pane lasit jääkaappiin 10 minuutiksi.
  • Halkaise pähkinät ja koristele annokset niillä ja lakritsilla.

* Voit paahtaa pähkinät itse paistinpannussa ja hieroa paahtamisen jälkeen ruskean kuoren pois kämmenten välissä.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee