Skyrshotti luumujen, pähkinöiden ja lakritsin kera

20 minuuttia
137 kcal

Leikkisä jälkiruoka skyristä.

Skyrshotti luumujen, pähkinöiden ja lakritsin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 kivellistä kuivattua luumua
  • 150 g skyriä tai maitorahkaa
  • dl (ykkös)maitoa
  • ½ appelsiini
  • 2 tl lakritsijuurijauhetta
  • 8 paahdettua hasselpähkinää*

Valmistus

  • Poista luumuista kivet ja pilko luumut.

  • Pane luumut, skyr, maito ja mehu tehosekoittimeen ja soseuta ne kuohkeaksi soseeksi.

  • Annostele pieniin, kylmiin laseihin, joita on jäähdytetty joko puoli tuntia jääkaapissa tai 10 minuuttia pakastimessa.

  • Pane lasit jääkaappiin 10 minuutiksi.

  • Halkaise pähkinät ja koristele annokset niillä ja lakritsilla.

  • Voit paahtaa pähkinät itse paistinpannussa ja hieroa paahtamisen jälkeen ruskean kuoren pois kämmenten välissä.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.