Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Skyrshotti... Skyrshotti luumujen, pähkinöiden ja lakritsin kera 20 minuuttia 137 kcal Leikkisä jälkiruoka skyristä. Teksti: KUNTOPLUS 24. marraskuuta 2013 Skyrshotti luumujen, pähkinöiden ja lakritsin kera Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2 kivellistä kuivattua luumua 150 g skyriä tai maitorahkaa dl (ykkös)maitoa ½ appelsiini 2 tl lakritsijuurijauhetta 8 paahdettua hasselpähkinää* Valmistus Poista luumuista kivet ja pilko luumut. Pane luumut, skyr, maito ja mehu tehosekoittimeen ja soseuta ne kuohkeaksi soseeksi. Annostele pieniin, kylmiin laseihin, joita on jäähdytetty joko puoli tuntia jääkaapissa tai 10 minuuttia pakastimessa. Pane lasit jääkaappiin 10 minuutiksi. Halkaise pähkinät ja koristele annokset niillä ja lakritsilla. Voit paahtaa pähkinät itse paistinpannussa ja hieroa paahtamisen jälkeen ruskean kuoren pois kämmenten välissä. Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.