Omenailoa: Omenasalaatti & omenasorbettia

Kevyt, raikas, herkullinen omenajälkiruoka.

Omenasalaatti & omenasorbettia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Omenasalaatti

  • 3 punavihreää hapahkoa omenaa
  • 4 tuoretta timjaminoksaa
  • 40 g hasselpähkinärouhetta
  • puolen sitruunan mehu

Sorbetti

  • 5 dl sakeaa omenatuoremehua
  • 1 sitruunan mehu
  • 125 g sokeria

Valmistus

Valmista ensin sorbetti

  • Kuumenna omena- ja sitruunamehua sekä sokeria, kunnes sokeri sulaa.
  • Jäädytä seos jäätelökoneessa ja pane pakastimeen.
  • Leikkaa omenat kuorineen pieniksi kuutioiksi ja kääntele ne sitruunamehussa.
  • Mausta timjamilla ja koristele pähkinärouheella.

  • Asettele tarjolle sorbettipallojen kera.