Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Omenailoa:... Omenailoa: Omenasalaatti & omenasorbettia Kevyt, raikas, herkullinen omenajälkiruoka. Teksti: Helle Brønnum Carlsen 13. syyskuuta 2012 Omenasalaatti & omenasorbettia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Omenasalaatti 3 punavihreää hapahkoa omenaa 4 tuoretta timjaminoksaa 40 g hasselpähkinärouhetta puolen sitruunan mehu Sorbetti 5 dl sakeaa omenatuoremehua 1 sitruunan mehu 125 g sokeria Valmistus Valmista ensin sorbetti Kuumenna omena- ja sitruunamehua sekä sokeria, kunnes sokeri sulaa. Jäädytä seos jäätelökoneessa ja pane pakastimeen. Leikkaa omenat kuorineen pieniksi kuutioiksi ja kääntele ne sitruunamehussa. Mausta timjamilla ja koristele pähkinärouheella. Asettele tarjolle sorbettipallojen kera.