Lue myös

Omenailoa

Omenailoa: Omenaa vihertäen

Erilainen omenajälkiruoka kruunaa illallisen.

perjantai 14. syyskuuta 2012

4 annosta

4 suurta, hapahkoa omenaa
2 valkuaista
2 dl vettä
150 g sokeria
100 g puhdistettua salaattifenkolia
10 fenkolinsiementä
fenkolitilliä koristeeksi


  • Keitä vettä, 100 g sokeria ja fenkolinsiemeniä kunnes liemi sakenee (noin 5 min).

  • Ota fenkolitilliä talteen koristelua varten. Viipaloi salaattifenkoli ja keitä se siivilöidyssä sokeriliemessä pehmeäksi.
  • Soseuta seos ja valmista jäädyke jäätelökoneeseen.
  • Pane valmis jäädyke yöksi pakastimeen.
  • Poista yhdestä omenasta siemenkota, leikkaa omena viipaleiksi ja valmista viipaleista omenalastuja kuivaamalla niitä noin 50-asteisessa uunissa yön yli.
  • Poista lopuista omenista siemenkodat.
  • Pilko yksi omena kuutioiksi, ripottele päälle sokeria ja paista kuutioita 150-asteisessa uunissa n. 10 min.
  • Kuori ja lohko loput 2 omenaa ja keitä ne pehmeiksi kevyesti sokeroidussa vedessä.
  • Soseuta kehtetyt omenat tehosekoittimessa vaahdoksi.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi jäljellä olevan sokerin kanssa, ja yhdistä valkuais- ja omenavaahto.

  • Annostele tarjolle ensin fenkolijäädyke, sen päälle omenakuutiot ja päällimmäiseksi omenavaahto. Koristele fenkolitillillä ja omenalastuilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee