Omenailoa: Omenaa vihertäen

2 päivää

Erilainen omenajälkiruoka kruunaa illallisen.

Omenaa vihertäen

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

4 annosta

  • 2 suurta, hapahkoa omenaa
  • 1 valkuaista
  • 1 dl vettä
  • 75 g sokeria
  • 50 g puhdistettua salaattifenkolia
  • 5 fenkolinsiementä
  • fenkolitilliä koristeeksi

Valmistus

  • Keitä vettä, 100 g sokeria ja fenkolinsiemeniä kunnes liemi sakenee (noin 5 min).
  • Ota fenkolitilliä talteen koristelua varten. Viipaloi salaattifenkoli ja keitä se siivilöidyssä sokeriliemessä pehmeäksi.

  • Soseuta seos ja valmista jäädyke jäätelökoneeseen.

  • Pane valmis jäädyke yöksi pakastimeen.

  • Poista yhdestä omenasta siemenkota, leikkaa omena viipaleiksi ja valmista viipaleista omenalastuja kuivaamalla niitä noin 50-asteisessa uunissa yön yli.

  • Poista lopuista omenista siemenkodat.

  • Pilko yksi omena kuutioiksi, ripottele päälle sokeria ja paista kuutioita 150-asteisessa uunissa n. 10 min.

  • Kuori ja lohko loput 2 omenaa ja keitä ne pehmeiksi kevyesti sokeroidussa vedessä.

  • Soseuta kehtetyt omenat tehosekoittimessa vaahdoksi.

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi jäljellä olevan sokerin kanssa, ja yhdistä valkuais- ja omenavaahto.

  • Annostele tarjolle ensin fenkolijäädyke, sen päälle omenakuutiot ja päällimmäiseksi omenavaahto. Koristele fenkolitillillä ja omenalastuilla.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background