Omenailoa: Omenaa vihertäen
Erilainen omenajälkiruoka kruunaa illallisen.
Erilainen omenajälkiruoka kruunaa illallisen.
Ota fenkolitilliä talteen koristelua varten. Viipaloi salaattifenkoli ja keitä se siivilöidyssä sokeriliemessä pehmeäksi.
Soseuta seos ja valmista jäädyke jäätelökoneeseen.
Pane valmis jäädyke yöksi pakastimeen.
Poista yhdestä omenasta siemenkota, leikkaa omena viipaleiksi ja valmista viipaleista omenalastuja kuivaamalla niitä noin 50-asteisessa uunissa yön yli.
Poista lopuista omenista siemenkodat.
Pilko yksi omena kuutioiksi, ripottele päälle sokeria ja paista kuutioita 150-asteisessa uunissa n. 10 min.
Kuori ja lohko loput 2 omenaa ja keitä ne pehmeiksi kevyesti sokeroidussa vedessä.
Soseuta kehtetyt omenat tehosekoittimessa vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi jäljellä olevan sokerin kanssa, ja yhdistä valkuais- ja omenavaahto.
Annostele tarjolle ensin fenkolijäädyke, sen päälle omenakuutiot ja päällimmäiseksi omenavaahto. Koristele fenkolitillillä ja omenalastuilla.