Omenailoa: Omenaa vihertäen

2 päivää

Erilainen omenajälkiruoka kruunaa illallisen.

Omenaa vihertäen

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

4 annosta

  • 2 suurta, hapahkoa omenaa
  • 1 valkuaista
  • 1 dl vettä
  • 75 g sokeria
  • 50 g puhdistettua salaattifenkolia
  • 5 fenkolinsiementä
  • fenkolitilliä koristeeksi

Valmistus

  • Keitä vettä, 100 g sokeria ja fenkolinsiemeniä kunnes liemi sakenee (noin 5 min).

  • Ota fenkolitilliä talteen koristelua varten. Viipaloi salaattifenkoli ja keitä se siivilöidyssä sokeriliemessä pehmeäksi.

  • Soseuta seos ja valmista jäädyke jäätelökoneeseen.
  • Pane valmis jäädyke yöksi pakastimeen.
  • Poista yhdestä omenasta siemenkota, leikkaa omena viipaleiksi ja valmista viipaleista omenalastuja kuivaamalla niitä noin 50-asteisessa uunissa yön yli.
  • Poista lopuista omenista siemenkodat.
  • Pilko yksi omena kuutioiksi, ripottele päälle sokeria ja paista kuutioita 150-asteisessa uunissa n. 10 min.
  • Kuori ja lohko loput 2 omenaa ja keitä ne pehmeiksi kevyesti sokeroidussa vedessä.
  • Soseuta kehtetyt omenat tehosekoittimessa vaahdoksi.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi jäljellä olevan sokerin kanssa, ja yhdistä valkuais- ja omenavaahto.
  • Annostele tarjolle ensin fenkolijäädyke, sen päälle omenakuutiot ja päällimmäiseksi omenavaahto. Koristele fenkolitillillä ja omenalastuilla.