Mansikkahilloketta ja vaniljainen jogurttihyytelö

Jälkiruoka

perjantai 10. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Ohjeen valmistamiseen tarvitaan vain 5 ostoainesta ruokakomeron peruselintarvikkeiden lisäksi.

2 annosta

200 g (pakaste)mansikoita
1 vaniljatanko
2 dl ruuanvalmistusjogurttia
1½ liivatelehteä
(basilikaa tai sitruunamelissaa)


Perusvarastosta

40 g sokeria
½ sitruunan mehu ja
raastettu kuori

Säästä kaloreissa, syö mansikka

Valmistus
Paloittele mansikat. Keitä marjoja, 20 g sokeria ja puolikasta vaniljatankoa 3 minuuttia.

Raaputa vaniljatangon toisesta puolikkaasta siemenet ja sekoita ne sokerin, sitruunankuoren ja jogurtin kanssa.

Liota liivatetta 5 minuuttia kylmässä vedessä ja sulata se vesihauteessa. Lisää sitruunamehua ja lisää suuruste jogurttiseokseen. Anna hyytyä 2 pienessä vuoassa jääkaapissa 2-3 tuntia. Kumoa hyytelöt mansikkahillokkeen päälle ja koristele ne basilikalla tai sitruunamelissalla.

Terveysbonus
Kevyt jälkiruoka sisältää niin paljon C-vitamiinia, että yksi annos täyttää päivän tarpeen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee