Mansikkahilloketta ja vaniljainen jogurttihyytelö

3 tuntia
214 kcal

Jälkiruoka

Mansikkahilloketta ja vaniljainen jogurttihyytelö

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g (pakaste)mansikoita
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl ruuanvalmistusjogurttia
  • liivatelehteä
  • (basilikaa tai sitruunamelissaa)

Perusvarastosta

  • 40 g sokeria
  • ½ sitruunan mehu ja
  • raastettu kuori

Valmistus

  • Paloittele mansikat. Keitä marjoja, 20 g sokeria ja puolikasta vaniljatankoa 3 minuuttia.
  • Raaputa vaniljatangon toisesta puolikkaasta siemenet ja sekoita ne sokerin, sitruunankuoren ja jogurtin kanssa.
  • Liota liivatetta 5 minuuttia kylmässä vedessä ja sulata se vesihauteessa. Lisää sitruunamehua ja lisää suuruste jogurttiseokseen. Anna hyytyä 2 pienessä vuoassa jääkaapissa 2-3 tuntia. Kumoa hyytelöt mansikkahillokkeen päälle ja koristele ne basilikalla tai sitruunamelissalla.

Terveysbonus

Kevyt jälkiruoka sisältää niin paljon C-vitamiinia, että yksi annos täyttää päivän tarpeen.