Hedelmä- ja lakurullat

8-10 tuntia
29 kcal

Hedelmä-, marja- ja lakritsirullat ilman sokeria.

Hedelmä- ja lakurullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl kutakin

Sweet‘n'sour - 9 kpl

  • 66 g mangoa (mieluiten pakastettua ja osittain sulanutta)
  • kuivattua pehmeää aprikoosia (on tärkeää, että aprikoosit ovat pehmeitä)
  • ¼ ripaus vaniljajauhetta
  • ¼ ripaus steviaa

Wild'n'berry - 9 kpl

  • 66 g pakastevadelmia
  • ¼ banaani
  • ¼ tl steviaa
  • ¼ ripaus vaniljajauhetta

Fruity licorice - 9 kpl

  • 1⅓ dl sokeritonta omenasosetta
  • ½ tl hienoa lakritsijauhetta

Valmistus

  • Pane hedelmärullien aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Massaan ei saa jäädä isoja hedelmän- tai marjanpaloja, vaan sen tulee olla tasaista ja hienojakoista.

  • Sekoita lakritsirullien omenasose ja lakritsijauhe keskenään.

  • Vuoraa kolme paistopeltiä leivinpaperilla ja levitä jokainen massa omalle pellilleen. Tasoita niin, että massaa on yhtä paksu kerros joka paikassa. Massaa tulee olla leivinpaperin juuri ja juuri peittävä ohut kerros.

  • Paista massaa kiertoilmauunissa 50 asteen lämmössä 8‒10 tuntia (levyn paksuuden mukaan). Avaa uuninluukku muutaman kerran paistamisen aikana, että saat ylimääräisen höyryn ja kosteuden uunista pois.

  • HUOM! Jos massaa on paksulti pellillä, paistoaika voi olla vielä pidempi. Levy on valmis, kun se on kuiva (ei kuitenkaan rapea).

  • Irrota levy leivinpaperista ja leikkaa se saksilla noin 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kääri suikaleet rullalle. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai lasitölkissä.