Hedelmä- ja lakurullat

Hedelmä-, marja- ja lakritsirullat ilman sokeria.

sunnuntai 28. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Sweet‘n'sour

9 kpl

300 g mangoa (mieluiten
pakastettua ja osittain sulanutta)
10 kuivattua pehmeää aprikoosia (on tärkeää, että aprikoosit ovat pehmeitä)
1 veitsenkärjellinen vaniljajauhetta
1 veitsenkärjellinen steviaa

Wild'n'berry

9 kpl
300 g pakastevadelmia
1 banaani
1 tl steviaa
1 veitsenkärjellinen vaniljajauhetta

Fruity licorice

9 kpl

6 dl sokeritonta omenasosetta
2 tl hienoa lakritsijauhetta

Sokeri, stevia ja muut makeutusaineet – miten ne vaikuttavat elimistöön ja terveyteen? Vastaus tulee täällä

Valmistus

  • Pane hedelmärullien aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Massaan ei saa jäädä isoja hedelmän- tai marjanpaloja, vaan sen tulee olla tasaista ja hienojakoista.
  • Sekoita lakritsirullien omenasose ja lakritsijauhe keskenään.
  • Vuoraa kolme paistopeltiä leivinpaperilla ja levitä jokainen massa omalle pellilleen. Tasoita niin, että massaa on yhtä paksu kerros joka paikassa. Massaa tulee olla leivinpaperin juuri ja juuri peittävä ohut kerros.
  • Paista massaa kiertoilmauunissa 50 asteen lämmössä 8‒10 tuntia (levyn paksuuden mukaan). Avaa uuninluukku muutaman kerran paistamisen aikana, että saat ylimääräisen höyryn ja kosteuden uunista pois.
  • HUOM! Jos massaa on paksulti pellillä, paistoaika voi olla vielä pidempi. Levy on valmis, kun se on kuiva (ei kuitenkaan rapea).
  • Irrota levy leivinpaperista ja leikkaa se saksilla noin 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kääri suikaleet rullalle. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai lasitölkissä.

Rullat säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee