Hedelmä- ja lakurullat
Hedelmä-, marja- ja lakritsirullat ilman sokeria.
Hedelmä-, marja- ja lakritsirullat ilman sokeria.
Pane hedelmärullien aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Massaan ei saa jäädä isoja hedelmän- tai marjanpaloja, vaan sen tulee olla tasaista ja hienojakoista.
Sekoita lakritsirullien omenasose ja lakritsijauhe keskenään.
Vuoraa kolme paistopeltiä leivinpaperilla ja levitä jokainen massa omalle pellilleen. Tasoita niin, että massaa on yhtä paksu kerros joka paikassa. Massaa tulee olla leivinpaperin juuri ja juuri peittävä ohut kerros.
Paista massaa kiertoilmauunissa 50 asteen lämmössä 8‒10 tuntia (levyn paksuuden mukaan). Avaa uuninluukku muutaman kerran paistamisen aikana, että saat ylimääräisen höyryn ja kosteuden uunista pois.
HUOM! Jos massaa on paksulti pellillä, paistoaika voi olla vielä pidempi. Levy on valmis, kun se on kuiva (ei kuitenkaan rapea).
Irrota levy leivinpaperista ja leikkaa se saksilla noin 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kääri suikaleet rullalle. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai lasitölkissä.