Etikkakurkkuviipaleet

2 tuntia
54 kcal

Kurkkuviipaleet pikkelöityvät jo vartissa, mutta maut ehtivät parhaimmilleen vuorokaudessa.

Etikkakurkut

ETIKKAKURKKUVIIPALEET – Pikkelöintiliemessä ja maustetussa säilöntäliemessä on sokeri jo valmiina.

© wichmann+bendtsen

Etikkakurkkuviipaleet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 DL

  • ¾ kasvihuonekurkkua
  • (merisuolaa)
  • mustapippuria
  • laakerinlehteä

1-2-3 liemi:

  • ¼ dl väkiviinaetikkaa
  • ¼ dl sokeria
  • ½ dl vettä

Valmistus:

  • Viipaloi kurkut mieluiten mandoliinilla.
  • Jos haluat kurkkuviipaleista kiinteämpiä, levitä ne talouspaperille, ripota päälle merisuolaa ja kuivaa irtoava neste paperilla.
  • Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä hetki.
  • Painele kurkkuviipaleet kevyesti tölkkiin, ripottele pippurit ja laakerinlehdet kerrosten väliin, kaada liemi päälle, sulje kansi ja nosta tölkki kylmään.

VINKKI Inkiväärillä saat kurkkuihin itämaisen makuvivahteen, chili ja limetti antavat mausteisuutta ja tilli tuo mieleen mummonkurkut.

Kunto Plus 13/2023