Terveellisiä reseptejä Etikkakurk... Etikkakurkkuviipaleet 2 tuntia 54 kcal Kurkkuviipaleet pikkelöityvät jo vartissa, mutta maut ehtivät parhaimmilleen vuorokaudessa. Teksti: Maria Christensen 19. syyskuuta 2023 ETIKKAKURKKUVIIPALEET – Pikkelöintiliemessä ja maustetussa säilöntäliemessä on sokeri jo valmiina. © wichmann+bendtsen Etikkakurkkuviipaleet Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 DL ¾ kasvihuonekurkkua (merisuolaa) 2½ mustapippuria 1¼ laakerinlehteä 1-2-3 liemi: ¼ dl väkiviinaetikkaa ¼ dl sokeria ½ dl vettä Valmistus: Viipaloi kurkut mieluiten mandoliinilla. Jos haluat kurkkuviipaleista kiinteämpiä, levitä ne talouspaperille, ripota päälle merisuolaa ja kuivaa irtoava neste paperilla. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä hetki. Painele kurkkuviipaleet kevyesti tölkkiin, ripottele pippurit ja laakerinlehdet kerrosten väliin, kaada liemi päälle, sulje kansi ja nosta tölkki kylmään. VINKKI Inkiväärillä saat kurkkuihin itämaisen makuvivahteen, chili ja limetti antavat mausteisuutta ja tilli tuo mieleen mummonkurkut.Kunto Plus 13/2023 Kurkku