Speltti-suklaamuffinit

9 tuntia

Valmista taikina edellisenä iltana, pane se yöksi lepäämään jääkaappiin ja paista aamulla tuoreet sämpylät.

Speltti-suklaamuffinit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Valmistusaineet

  • 10 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • ½ dl piimää
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 tl ruokaöljyä
  • 200 g karkeaa spelttijauhoa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %) rouheena

Valmistus

Valmistelut

  • Lämmitä vesi ja piimä kädenlämpöiseksi ja liuota nesteeseen hiiva.

  • Lisää suola, öljy ja spelttijauhot.

  • Lisää noin puolet vehnäjauhoista; niin, että taikinasta tulee paksuhkoa puuroa.

  • Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmistus

  • Kun taikina on levännyt yön jääkaapissa, lisää loput jauhot ja suklaa ja alusta taikina pöydällä tasaiseksi.

  • Pyöritä taikinasta pieniä pullia ja pane ne tukeviin muffinivuokiin.

  • Anna kohota 20 min ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background