Speltti-suklaamuffinit

Valmista taikina edellisenä iltana, pane se yöksi lepäämään jääkaappiin ja paista aamulla tuoreet sämpylät.

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Speltti-suklaamuffinit

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 9 tuntia

AINEKSET

Valmistusaineet

10 g hiivaa

3 dl vettä

½ dl piimää

2 tl merisuolaa

1 tl ruokaöljyä

200 g karkeaa spelttijauhoa

250 g vehnäjauhoja

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %) rouheena

Valmistelut
  • Lämmitä vesi ja piimä kädenlämpöiseksi ja liuota nesteeseen hiiva.
  • Lisää suola, öljy ja spelttijauhot.
  • Lisää noin puolet vehnäjauhoista; niin, että taikinasta tulee paksuhkoa puuroa.
  • Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.


Valmistus

  • Kun taikina on levännyt yön jääkaapissa, lisää loput jauhot ja suklaa ja alusta taikina pöydällä tasaiseksi.
  • Pyöritä taikinasta pieniä pullia ja pane ne tukeviin muffinivuokiin.
  • Anna kohota 20 min ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee