Speltti-suklaamuffinit

9 tuntia

Valmista taikina edellisenä iltana, pane se yöksi lepäämään jääkaappiin ja paista aamulla tuoreet sämpylät.

Speltti-suklaamuffinit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Valmistusaineet

  • 10 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • ½ dl piimää
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 tl ruokaöljyä
  • 200 g karkeaa spelttijauhoa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %) rouheena

Valmistus

Valmistelut

  • Lämmitä vesi ja piimä kädenlämpöiseksi ja liuota nesteeseen hiiva.

  • Lisää suola, öljy ja spelttijauhot.

  • Lisää noin puolet vehnäjauhoista; niin, että taikinasta tulee paksuhkoa puuroa.

  • Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmistus

  • Kun taikina on levännyt yön jääkaapissa, lisää loput jauhot ja suklaa ja alusta taikina pöydällä tasaiseksi.

  • Pyöritä taikinasta pieniä pullia ja pane ne tukeviin muffinivuokiin.

  • Anna kohota 20 min ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min.