Terveellisiä reseptejä Aamiainen Speltti-su... Speltti-suklaamuffinit 9 tuntia Valmista taikina edellisenä iltana, pane se yöksi lepäämään jääkaappiin ja paista aamulla tuoreet sämpylät. Teksti: KUNTOPLUS 21. elokuuta 2016 Speltti-suklaamuffinit Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Valmistusaineet 10 g hiivaa 3 dl vettä ½ dl piimää 2 tl merisuolaa 1 tl ruokaöljyä 200 g karkeaa spelttijauhoa 250 g vehnäjauhoja 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %) rouheena Valmistus Valmistelut Lämmitä vesi ja piimä kädenlämpöiseksi ja liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, öljy ja spelttijauhot. Lisää noin puolet vehnäjauhoista; niin, että taikinasta tulee paksuhkoa puuroa. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Valmistus Kun taikina on levännyt yön jääkaapissa, lisää loput jauhot ja suklaa ja alusta taikina pöydällä tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pieniä pullia ja pane ne tukeviin muffinivuokiin. Anna kohota 20 min ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min. Muffinit