Vihannekset kannattaa syödä raakoina
Kypsentämättömistä vihanneksista valmistettu salaatti on monin tavoin terveydelle eduksi.
Kypsentämättömistä vihanneksista valmistettu salaatti on monin tavoin terveydelle eduksi.
Kypsentämättömistä kasviksista valmistettu salaatti on terveydelle hyväksi. Salaatin syömisen jälkeen tutkimuksen osallistujien veressä oli terveyttä edistäviä määriä A-, B6- ja E-vitamiinia, folaattia ja antioksidantteihin kuuluvia karotenoideja.
Kourallisesta parsakaalia saa lähes suositellun päivittäisannoksen verran kyseisiä vitamiineja ja hivenaineita. Mikäli kypsentämättömiä kasviksia syödään enemmän, terveellisten aineiden määrä veressä nousee entisestään.
Kasviksia nauttivilla henkilöillä oli veressään 15 % enemmän hyödyllisiä vitamiineja ja antioksidantteja kuin niillä, jotka eivät käyttäneet lainkaan kasviksia.
TERVEYTTÄ KASVIKSISTA