Syö näin ennen treeniä

Onko seuraavaava treenisi juoksulenkki, voimaharjoitus vai joogaa? Katso, mitä sinun tulisi syödä ennen sitä.

Kaksi naista juoksee juoksumatolla kuntosalilla

Ei ole suinkaan yhdentekevää, mitä syö ennen harjoittelua - oikein ajoitetusta ja koostetusta välipalasta saa juuri sopivasti virtaa treeniin.

Olet menossa kävelylenkille

Ennen kävelylenkkiä voit syödä esimerkiksi hedelmän, vaikkapa päärynän, tai pienen palan juustoa. Energiasisällön tulisi jäädä noin 100 kilokaloriin. Kun tiedossa ei ole kovaa treeniä, kevyempikin välipala riittää.

Olet menossa joogaan

Jos pidät maidosta, juo lasillinen ennen joogatuntia ja syö sen lisäksi esimerkiksi kalkkunaleikettä tai vaikkapa hedelmä. Tällaisessa välipalassa on noin 200 kilokaloria energiaa, jos juot rasvatonta maitoa. Kevyt välipala auttaa välttämään huonon olon, kun asanoissa ollaan pää alaspäin, ja jaksamaan hikisemmänkin harjoituksen. Nauti välipala vähintään tuntia ennen tuntia. Nestettä ei kannata juoda enää puolta tuntia lähempänä harjoitusta, jotta se ehtii imeytyä, mutta muista juoda vettä riittävästi jo harjoitusta edeltävinä tunteina.

Olet tekemässä voimatreenin

Yksi parhaista välipaloista ennen voimaharjoittelua on kreikkalainen jogurtti. Syö sitä noin 2,5 dl ja sen lisäksi vielä banaani. Välipalassa on noin 250 kilokaloria energiaa, ja se sisältää lihasten tarvitsemaa proteiinia ja hiilihydraattia, joista saat lisäksi runsaasti energiaa. Syö välipala noin puoli tuntia ennen treeniä.

Olet menossa juoksulenkille

Ennen juoksulenkkiä on tärkeää nauttia hiilihydraatteja, jotta elimistössä on tarpeeksi energiaa. Noin 300 kilokaloria vastaa noin 30 grammaa hiilihydraattia. Voileipä on aina hyvä vaihtoehto. Syö välipala noin tuntia ennen lenkkiä.