8 terveellistä ruokaa, jotka pilaavat treenin

Jos kuulut niihin, jotka napostelevat avokadoa ja pähkinöitä välipalaksi, lue eteenpäin! Tietyt terveelliset välipalat voivat nimittäin pilata treenin.

Nälkäisenä treenaaminen on inhottavaa. Yhtä inhottavaa on keskittyä pitämään liika ilma vatsassa, koska et halua, että takanasi treenaava pyörtyy.

© iStock

Monet seuraavista ruoka-aineista löytyvät terveellisten ruokien listoilta, ja siksi niiden syöminen on hyväksi, mutta ei välttämättä juuri ennen treeniä.

Juuri ennen harjoittelua syötyinä seuraavat kahdeksan ruoka-ainetta voivat pilata treenin olipa kyse sitten spinning-tunnista tai juoksulenkistä metsässä.

1. Pellavansiemenet

Pellavansiemenet ovat täynnä kuitua, antioksidantteja ja hyviä rasvoja ja siten varsinaisia terveyspommeja mutta voivat silti pilata harjoitustuokion. Runsaskuituisina pellavansiemenet voivat lisätä ilmaa vatsassa ja tehdä olon turvonneeksi. Et varmaankaan halua aiheuttaa hajuhaittoja kesken spinning-tunnin? Unohda siis pellavansiemenet juuri ennen treeniä!

Helpotusta vatsan turvotteluun

2. Hummus

Myös kikherneistä valmistettava hummus voi aiheuttaa kaasunmuodostusta vatsaan, sillä se sisältää runsaasti huonosti sulavia hiilihydraatteja. Hummus kannattaa siis nauttia vasta harjoittelun jälkeen, jolloin sen sisältämät hyvät ravintoaineet, kuten proteiinit ja kuidut, ovat pelkästään hyväksi.

3. Maitotuotteet

Maidon on osoitettu voivan vähentää lihaskipua ja nopeuttaa palautumista eli maitolasillinen kannattaa juoda vasta treenin jälkeen. Ennen harjoittelua nautitut maitotuotteet voivat tehdä olon väsyneeksi tai aiheuttaa happamia röyhtäisyjä tai närästystä.

4. Raa'at vihannekset

Monissa painonhallintaohjelmissa kannustetaan syömään välipalaksi raaoista vihanneksista tehtyjä tikkuja. Ne ovat epäilemättä todella terveellinen välipala mutta esimerkiksi parsakaali ja paprika sisältävät runsaasti huonosti sulavia hiilihydraatteja, jotka lisäävät kaasunmuodostusta vatsassa.

5. Keitetty kananmuna

Kananmuna on oiva, rasvaton proteiininlähde, ja se sisältää myös runsaasti hiilihydraatteja, jotka auttavat säilyttämään energiatason hyvänä koko treenin ajan. Proteiinit taas saavat olon tuntumaan kylläiseltä pidempään. Se on yleensä hyvä asia, mutta kenties ei silloin, kun ohjelmassa on esimerkiksi paljon hyppyjä sisältävä harjoitus.

6. Ateriapatukat

Ateriapatukat voivat olla hyvä vaihtoehto silloin, kun muuta ei ole saatavilla. Ne sisältävät kuitenkin yleensä alle 10 grammaa proteiinia, jolloin riskinä on se, että verensokeri laskee äkisti ja olo on väsynyt ja voimaton.

7. Pähkinä-hedelmäsekoitus

Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä sisältävät sekoitukset ovat suosittuja välipaloja ja tietysti parempi vaihtoehto kuin karkit. Ennen harjoittelua nekään eivät kuitenkaan ole paras valinta! Pähkinät ja kuivatut hedelmät sulavat hitaasti, jolloin olo voi olla harjoituksen aikana hyvin epämukava.

8. Avokado

Ihana avokado on täynnä hyviä rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, ja lisäksi avokadon voi lisätä ruokavalioon lukemattomilla eri tavoilla. Avokado lisää kylläisyyden tunnetta, joka on yleensä hyvä asia, mutta juuri ennen juoksutreeniä tai sähäkkää ryhmäliikuntatuntia kylläisyyden tunne ei edesauta treeniä parhaalla mahdollisella tavalla.