Testaa itsesi: Eikö kahvi sovi sinulle?

Miten kumppanisi voi kuorsata tyytyväisenä viiden kahvikupillisen jälkeen, kun itse kärvistelet hereillä koko yön kofeiinin takia? Geenit sen määräävät!

Jotkut ihmiset sietävät paljon kahvia, toisista taas tulee hyperaktiivisia jo melkein kahvia nuuhkaisemalla. Yksi henkilökohtaisten eroavaisuuksien selityksistä löytyy geeneistä.

Oletko sinä yksi niistä, jotka eivät siedä paljon kahvia, tulevat siitä rauhattomiksi eivätkä saa nukutuksi sitä juotuaan? Voit kokeilla asiaa muuttamalla kahvinjuontirutiiniasi vähitellen.

Aloita juomalla kahvia sen verran kuin tavallisesti juot, ja kirjoita muistiin, miten voit: onko vaikea nukahtaa, oletko levoton, ärtyisä jne? Juo seuraavalla viikolla yksi kuppi vähemmän päivässä ja seuraa, miten elimistösi reagoi.

Jatka tällä tavoin kunnes viimeisellä viikolla et enää juo lainkaan kahvia. Huomaatko eron? Näin voit arvioida kulutuksen, joka sinulle parhaiten sopii.

Jos sinulla on tapana juoda kahvia illalla, voit testata kahvinsietosi siirtämällä viimeisen kupillisen asteittain aikaisemmaksi. Ehkä joudut juomaan iltakahvisi jo ennen klo 18:aa, jotta se ei häiritsisi untasi.

LUE MYÖS: Kaikki, mitä sinun tulee tietää kofeiinista

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background