Vaihda paneroitu kalaleike kalamurekepihviin
Kalamurekepihvi skyr-remouladella on terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto kalahampurilaiseen kuin paneroitu kaleike.
Kalamurekepihvi skyr-remouladella on terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto kalahampurilaiseen kuin paneroitu kaleike.
Leivitetty kala paistuu rapeaksi mutta kerää samalla paljon rasvaa. Korppujauhot sisältävät valkoista vehnää, ja paistamisessa usein käytetty auringonkukkaöljy sisältää runsaasti omega-6-rasvaa, jota saamme nykyruuasta jo muutenkin liikaa.
Kalamurekepihvissä rasvaa on vain vähän, ja proteiinipitoisen kastikkeen kanssa se täyttää tehokkaasti.
12 pientä tai 6 keskikokoista pihviä
400 g vaaleaa kalafileetä jauhettuna tai hienonhienoksi silputtuna
1 nippu tilliä
1 muna
½ dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
Mustapippuria myllystä
1-2 dl ykkösmaitoa
1-2 rkl rypsiöljyä
Skyrkastike
1 dl skyriä tai kevytkermaviiliä
2 tl sinappia
1 tl karria
(Maustekurkkua silputtuna)
Käytä kalahampurilaisen pihvinä ja kastikkeena - tai tarjoa salaatin kanssa lounaaksi tai päivälliseksi.
VINKKI Terveellisyyskerroin nousee entisestään, jos vaihdat kalahampparin valkoisen sämpylän täysjyvään tai ruistaskuun tai vaikka portobelloherkkusienenlakkeihin, kesäkurpitsaviipaleisiin tai munakoisoon!