Vaihda paneroitu kalaleike kalamurekepihviin

Kalamurekepihvi skyr-remouladella on terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto kalahampurilaiseen kuin paneroitu kaleike.

Miksi kannattaa valita kalamurekepihvi?

Leivitetty kala paistuu rapeaksi mutta kerää samalla paljon rasvaa. Korppujauhot sisältävät valkoista vehnää, ja paistamisessa usein käytetty auringonkukkaöljy sisältää runsaasti omega-6-rasvaa, jota saamme nykyruuasta jo muutenkin liikaa.

Kalamurekepihvissä rasvaa on vain vähän, ja proteiinipitoisen kastikkeen kanssa se täyttää tehokkaasti.

Kalamurekepihvit ja skyrkastike

12 pientä tai 6 keskikokoista pihviä

400 g vaaleaa kalafileetä jauhettuna tai hienonhienoksi silputtuna
1 nippu tilliä
1 muna
½ dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
Mustapippuria myllystä
1-2 dl ykkösmaitoa
1-2 rkl rypsiöljyä

Skyrkastike

1 dl skyriä tai kevytkermaviiliä
2 tl sinappia
1 tl karria
(Maustekurkkua silputtuna)

  • Jauha kala tehosekoittimiella lyhyesti tai silppua se veitsellä. Sekoita sen joukkoon silputtu tilli, muna ja ruisjauho, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää maitoa, kunnes taikina on notkeaa mutta pysyy kuitenkin vielä kasassa.
  • Paista uunissa leivinpaperilla tai teflonpannussa pikku tilkassa öljyä.
  • Jos pannu uhkaa kuivua liikaa, lisää pihvejä kääntäessäsi vähän öljyä.
  • Sekoita kastikeainekset keskenään.

Käytä kalahampurilaisen pihvinä ja kastikkeena - tai tarjoa salaatin kanssa lounaaksi tai päivälliseksi.

VINKKI Terveellisyyskerroin nousee entisestään, jos vaihdat kalahampparin valkoisen sämpylän täysjyvään tai ruistaskuun tai vaikka portobelloherkkusienenlakkeihin, kesäkurpitsaviipaleisiin tai munakoisoon!

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä