Keltavahvero eli kantarelli

Aromikas kantarelli on siitä kiitollinen poimittava, että sitä ei sekoita myrkkysieniin.

Keltavahvero eli kantareilli sisältää todella runsaasti D-vitamiinia.

Saatavuus

Kantarelli on yksi halutuimmista sienistä. Sitä ei voi viljellä, mutta se kasvaa luonnossa lehtipuuvaltaisissa metsissä ja sekametsissä. Kantarelleja ei voi sekoittaa mihinkään myrkkysieniin, minkä vuoksi niitä voi poimia huoletta. Kantarellissa eivät madot vihdy, joten se on kiitollinen poimittava. Kotimaisia ja virolaisia kantarelleja myydään kesäaikaan yleisesti toreilla ja hyvinvarustetuissa elintarvikeliikkeissä.

Maku

Kantarelli kasvaa monien lehtipuiden, etenkin koivun, raidan, haavan juurisienenä ja toisinaan myös aukioiden reunassa kuusen ja männyn seuralaisena. Kantarellit saavat puista sokereita, jotka antavat sienille tyypillisen maun, mikä tekee niistä arvokasta kauppatavaraa. Kantarellin maku on aromikas ja tuoksu miedon hedelmäinen.

Käyttö

Kantarelli on erittäin monikäyttöinen sieni. Se maistuu mainiolta kastikkeissa, kalan ja liharuokien lisäkkeenä.

Terveysbonus

Kantarelli kuuluu eniten D-vitamiinia sisältäviin sieniin. Sienten sisältämä D-vitamiini säilyy hyvin ruuanvalmistuksessa. Kantarellissa on lisäksi runsaasti kuitua, joka edistää ruuansulatusta.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background