Merilevä – luonnon monivitamiini
Merilevät ovat superruokien aatelia. Niissä on runsaasti ravintoaineita ja jodia.
Merilevät ovat superruokien aatelia. Niissä on runsaasti ravintoaineita ja jodia.
Esimerkiksi spirulina-levän ihoa vahvistaviin aineisiin lukeutuvat mm. antioksidatiiviset beetakaroteeni, E-vitamiini- ja C-vitamiini sekä kivennäisaineet, kuten sinkki ja kupari, ja rasvahapoista gammalinoleenihappo.
Antioksidantit ovat tärkeitä ihosolujen uudistumisen edistäjiä ja ikääntymisen hidastajia. Gammalinoleenihappo taas lujittaa ihon immuunipuolustusta.
Merilevää voi syödä monenlaisissa muodoissa, esimerkiksi sushissa ja salaateissa. Jos levää ei tule syötyä ruokana, voi myös käyttää spirulina-ravintolisää tai merilevärouhetta.
Rouhetta voi lisätä esimerkiksi smoothieen.
Valmista spirulinajauheesta kasvonaamio, joka kiinteyttää, virkistää ja heleyttää ihoa:
Sekoita jauheeseen sen verran vettä, että saat levittyvää massaa.
Anna vaikuttaa noin 20 minuuttia ja huuhtele vedellä. Leväjauhetta myydään luontaistuotekaupoissa.