Probiootit - terveelliset bakteerit

Bakteerit eivät ole pelkkiä taudinaiheuttajia, vaan monilla niistä on suotuisia vaikutuksia.

Terveydelle hyödyllisiä eläviä mikrobeja eli probiootteja on erityisesti suolistossa.

Maitohappobakteerit ovat saaneet nimensä siitä, että ne tuottavat maitohappoa osana aineenvaihduntaansa. Ne tehostavat elimistön immuunipuolustusta edistämällä tulehdusta lievittävien aineiden muodostumista ja hillitsemällä tulehdusta lisäävien välittäjäaineiden syntyä. Eräät maitohappobakteerit, kuten bifidobakteerit, tuottavat myös etikkahappoa. Sekä maitohappo että etikkahappo ovat elimistölle hyväksi, joten kannattaa nauttia sekä asidofilus- että bifidobakteereita sisältäviä tuotteita. Eri probiootit vaikuttavat hieman eri tavalla, joten vaihtelu on hyödyllistä.

Elävät mikrobit

Terveellisiä maitohappobakteereja nauttimalla voi vaikuttaa suoliston bakteerien määrään ja tyyppiin. Hyödyllisiä eläviä bakteereja on sekä ohut- että paksusuolessa - etenkin paksusuolessa.

Nopea vaikutus

Probiootit toimivat tehokkaasti: terveelliset bakteerit kiinnittyvät suoleen ja muodostavat siellä kasvustoja, jotka vievät elintilaa haitallisilta mikrobeilta. Probioottisten bakteerien tuottamat maitohappo ja etikkahappo myös tuhoavat joitakin haitallisia mikrobeja.

Terveelliset bakteerit tuhoavat haitallisia bakteereja tuottamillaan maito- ja etikkahapolla sekä alentamalla elimistön pH-arvoa. Ne tukevat elimistön omaa immuunivastetta ja auttavat elimistöä torjumaan infektioita.

LUE MYÖS: Miten probiootit vaikuttavat?

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background