Näin saat suolapommit purettua

Vältä ylimääräistä suolaa valitsemalla viisaasti.

torstai 11. marraskuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Maissihiutaleet

2,4 g suolaa/100 g

Yksi annos maissihiutaleita voi sisältää yhtä paljon suolaa kuin vastaava määrä perunalastuja.

Vaihtoehtoja

Nauti aamupalaksi esimerkiksi kaurapuuroa.

Vältät 1,2 g suolaa ja saat enemmän kuitua ja terveellistä rasvaa.

Pakastepizza

– Dr. Oetker - Casa di Mama
2 g suolaa/100 g

Yhdestä kokonaisesta pizzasta saat 8 g suolaa eli melkein 25 % enemmän kuin suositeltu päiväsaanti.

Vaihtoehtoja

Syö vain puolikas pizzaa ja täydennä annosta salaatilla (ei suolaista kastiketta).

Vältät 4 g suolaa ja saat enemmän hivenaineita ja vitamiineja sekä vähemmän rasvaa.

Makkara

2–3 g suolaa/100 g

Jo yhdestä makkarasta tai pätkästä lenkkiä saatat saada noin neljäsosan suolan suositellusta päiväsaannista.

Vaihtoehtoja

Paista jotain muuta. Esimerkiksi tuore lohi on suolaton valinta.

Vältät 1,5 g suolaa ja lisäksi saat terveellisiä omega-3-rasvahappoja.

Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat

Kasvisliemi

– Knorr
55 g/100 g (kuivapaino)

Puoli litraa valmista lientä sisältää koko päivän suola-annoksen.

Vaihtoehtoja

Ota kasvisten keitinvesi talteen ja mausta se chilillä, sitruunalla, timjamilla ja pippurilla. Hyvää, halpaa ja terveellistä!

Vältät 4–6 g suolaa käyttämäsi liemen määrästä riippuen.

Leivänpäällysjuusto

2 g suolaa/100 g

Jo muutama viipale juustoa sisältää viidenneksen päivän suolansaantisuosituksesta.

Vaihtoehtoja

Vaihda tuorejuustoon ja laita leivälle lisäksi paprikaa ja muita kasviksia.

Vältät 0,5–1 g suolaa juuston tyypistä riippuen.

Savukala

– lohi
3,7 g suolaa/100 g

Savulohileipä sisältää yli puolet suolan päiväannoksesta.

Vaihtoehto

Itse paistettu lohi.

Vältät n. 3 g suolaa lohen määrästä riippuen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee