Makeat hedelmät ja kasvikset

Hedelmät ja kasvikset sisältävät luontaisesti fruktoosia, mutta niistä saa myös paljon kuituja ja muita terveellisiä ainesosia. Fruktoosilla ei näin saatuna ole yhtä haitallisia vaikutuksia kuin esimerkiksi mehujen ja leivosten fruktoosilla.

Syö makeimpia vain maltillisesti.

Nauti näitä harkiten

Hedelmät

Tuoreet hedelmät ovat terveellisiä, joten niitä ei pidä vältellä! Voi kuitenkin olla hyvä rajoittaa määrä noin kahteen hedelmään päivässä – etenkin, jos haluat laihtua. Voit myös tarkistaa, mitkä hedelmät sisältävät eniten fruktoosia - esim. Fineli-elintarviketietokanta http://www.fineli.fi/ kertoo paljonko eri hedelmissä on fruktoosia. Omena, päärynä ja banaani sisältävät melko paljon fruktoosia, kun taas luumu, persikka ja appelsiini ovat hyviä valintoja.

Kasvikset

Kasvisten fruktoosisisältö on yleensä hieman vähäisempi kuin hedelmien. Siksi kasviksilla voi erinomaisesti korvata suuret hedelmämäärät. Saat merkittävästi vähemmän fruktoosia, jos valitset rouskuteltavaksesi porkkanan omenan asemesrta. Kaikkia kasviksia voit syödä mielin määrin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background