Luonnolliset makeat

Vaikka pakkauksen päällä lukisi "Ei lisättyä sokeria" tai "Vain hedelmän oma sokeri", ei pidä tuudittautua siihen luuloon, että kuivahedelmät olisivat silti kevyitä tai edes terveellisiä.

Tankkaa energiaa banaanista.

Kun pussin päällä lukee ”Luonnollinen”, ”Luontaisia väriaineita”, ”Ei keinotekoisia makeutusaineita”, ”Ei lisättyä sokeria”, on syytä valpastua ja tarkistaa silmä tarkkana, mitä tuote oikein sisältää.

Jos valmistusaineluettelo on pitkä kuin nälkävuosi, ja E-koodeja on enemmän kuin kädessä sormia, pussi kannattaa jättää hyllyyn.

Makeita ostaessa tulee helposti vedettyä yhtäläisyysmerkki sokerin vähyyden ja terveellisyyden välille. Kun mainos kertoo, ettei tuote sisällä lisättyä sokeria tai että siinä on 35 % vähemmän sokeria, tulee helposti haksahdettua luulemaan, että nyt on käsillä terveellinen valinta.

Tyhjiä kaloreita

Paljonko on jäljellä, jos tuotteessa on "35 % vähemmän"? 35 % mistä?

Se, mikä on makeaa mutta kaloritonta, on yleensä keinotekoisesti makeutettua. Luonnollisesti makeassa tahtoo väkisinkin olla sokeria.

Esimerkiksi kuivatut banaanit eivät ole yleensä mitenkään terveellisiä, jos ne ovat hyvänmakuisia. Useimmat banaanilastut on paistettu kookosöljyssä ja kastettu sokeriin tai hunajaan, ja niissä on rasvaa noin 35 g/100 g.

Kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat kuitenkin yleensä terveellisempiä kuin varsinaiset makeiset, joissa ei ole MITÄÄN muuta kuin keinotekoisia aromeja ja erilaisia sokereita.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background