Suodatinkahvi on terveellisintä

Ei ole terveyden kannalta sama, millaista sumppia litkit pitkin päivää!

Kahvin terveellisyyteen vaikuttaa tapa, jolla kahvi valmistetaan. Kahvista tulee erilaista, jos se jauhetaan pavuista tai jos se suodatetaan.

Suodatinkahvi

on terveellisin vaihtoehto. Tuoreen tutkimuksen mukaan se ehkäisee joitain sairauksia ja suodattaa haitallisia rasvoja, kuten kafestolia ja kahveolia.

Pikakahvi ja automaattikahvi

ovat samaisen raportin mukaan myös hyviä vaihtoehtoja. Ne valmistetaan pakastekuivatusta kahvista. Prosessissa suuri osa haitallisista aineista suodattuu pois, ja juoma on lähes yhtä terveellistä kuin tuore suodatinkahvi.

Kapseli- ja espressokahvi (myös Nespresso)

ovat tutkimustulosten mukaan huonoimpia vaihtoehtoja. Kahvia ei suodateta, minkä vuoksi haitalliset rasvat jäävät valmiiseen juomaan. Ne saattavat nostaa veren kolesterolitasoa.

Kofeiiniton kahvi

on terveellistä, sillä se vaikuttaa suodatinkahvin tavoin edullisesti sydän- ja verisuonisairauksiin.

Maitoa

on hyvä lisä kahviin. Jo 30 ml ehkäisee kofeiinin kalsiumia luustosta verottavaa vaikutusta. Parasta on kevytmaito, joka tasaa verensokeria ja täyttää hyvin.

Siirappi, ruokosokeri ja puhdistettu valkoinen sokeri

haittaavat kahvin mahdollisuuksia taistella tyypin 2 diabetesta vastaan. Kahvi kannattaa makeuttaa sokerin sijaan stevialla.

Lue lisää kahvin terveyshyödyistä.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background