Suodatinkahvi on terveellisintä

Ei ole terveyden kannalta sama, millaista sumppia litkit pitkin päivää!

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Kahvin terveellisyyteen vaikuttaa tapa, jolla kahvi valmistetaan. Kahvista tulee erilaista, jos se jauhetaan pavuista tai jos se suodatetaan.

Suodatinkahvi

on terveellisin vaihtoehto. Tuoreen tutkimuksen mukaan se ehkäisee joitain sairauksia ja suodattaa haitallisia rasvoja, kuten kafestolia ja kahveolia.

Pikakahvi ja automaattikahvi

ovat samaisen raportin mukaan myös hyviä vaihtoehtoja. Ne valmistetaan pakastekuivatusta kahvista. Prosessissa suuri osa haitallisista aineista suodattuu pois, ja juoma on lähes yhtä terveellistä kuin tuore suodatinkahvi.

Kapseli- ja espressokahvi (myös Nespresso)

ovat tutkimustulosten mukaan huonoimpia vaihtoehtoja. Kahvia ei suodateta, minkä vuoksi haitalliset rasvat jäävät valmiiseen juomaan. Ne saattavat nostaa veren kolesterolitasoa.

Kofeiiniton kahvi 

on terveellistä, sillä se vaikuttaa suodatinkahvin tavoin edullisesti sydän- ja verisuonisairauksiin.

Maitoa

on hyvä lisä kahviin. Jo 30 ml ehkäisee kofeiinin kalsiumia luustosta verottavaa vaikutusta. Parasta on kevytmaito, joka tasaa verensokeria ja täyttää hyvin.

Siirappi, ruokosokeri ja puhdistettu valkoinen sokeri

haittaavat kahvin mahdollisuuksia taistella tyypin 2 diabetesta vastaan. Kahvi kannattaa makeuttaa sokerin sijaan stevialla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee