Suodatinkahvi on terveellisintä

Ei ole terveyden kannalta sama, millaista sumppia litkit pitkin päivää!

Kahvin terveellisyyteen vaikuttaa tapa, jolla kahvi valmistetaan. Kahvista tulee erilaista, jos se jauhetaan pavuista tai jos se suodatetaan.

Suodatinkahvi

on terveellisin vaihtoehto. Tuoreen tutkimuksen mukaan se ehkäisee joitain sairauksia ja suodattaa haitallisia rasvoja, kuten kafestolia ja kahveolia.

Pikakahvi ja automaattikahvi

ovat samaisen raportin mukaan myös hyviä vaihtoehtoja. Ne valmistetaan pakastekuivatusta kahvista. Prosessissa suuri osa haitallisista aineista suodattuu pois, ja juoma on lähes yhtä terveellistä kuin tuore suodatinkahvi.

Kapseli- ja espressokahvi (myös Nespresso)

ovat tutkimustulosten mukaan huonoimpia vaihtoehtoja. Kahvia ei suodateta, minkä vuoksi haitalliset rasvat jäävät valmiiseen juomaan. Ne saattavat nostaa veren kolesterolitasoa.

Kofeiiniton kahvi

on terveellistä, sillä se vaikuttaa suodatinkahvin tavoin edullisesti sydän- ja verisuonisairauksiin.

Maitoa

on hyvä lisä kahviin. Jo 30 ml ehkäisee kofeiinin kalsiumia luustosta verottavaa vaikutusta. Parasta on kevytmaito, joka tasaa verensokeria ja täyttää hyvin.

Siirappi, ruokosokeri ja puhdistettu valkoinen sokeri

haittaavat kahvin mahdollisuuksia taistella tyypin 2 diabetesta vastaan. Kahvi kannattaa makeuttaa sokerin sijaan stevialla.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background