Suodatinkahvi on terveellisintä
Ei ole terveyden kannalta sama, millaista sumppia litkit pitkin päivää!
Ei ole terveyden kannalta sama, millaista sumppia litkit pitkin päivää!
Kahvin terveellisyyteen vaikuttaa tapa, jolla kahvi valmistetaan. Kahvista tulee erilaista, jos se jauhetaan pavuista tai jos se suodatetaan.
on terveellisin vaihtoehto. Tuoreen tutkimuksen mukaan se ehkäisee joitain sairauksia ja suodattaa haitallisia rasvoja, kuten kafestolia ja kahveolia.
ovat samaisen raportin mukaan myös hyviä vaihtoehtoja. Ne valmistetaan pakastekuivatusta kahvista. Prosessissa suuri osa haitallisista aineista suodattuu pois, ja juoma on lähes yhtä terveellistä kuin tuore suodatinkahvi.
ovat tutkimustulosten mukaan huonoimpia vaihtoehtoja. Kahvia ei suodateta, minkä vuoksi haitalliset rasvat jäävät valmiiseen juomaan. Ne saattavat nostaa veren kolesterolitasoa.
on terveellistä, sillä se vaikuttaa suodatinkahvin tavoin edullisesti sydän- ja verisuonisairauksiin.
on hyvä lisä kahviin. Jo 30 ml ehkäisee kofeiinin kalsiumia luustosta verottavaa vaikutusta. Parasta on kevytmaito, joka tasaa verensokeria ja täyttää hyvin.
haittaavat kahvin mahdollisuuksia taistella tyypin 2 diabetesta vastaan. Kahvi kannattaa makeuttaa sokerin sijaan stevialla.