Itsetehtyä sinappia

10 minuuttia

Sinappi on hyväksi terveydellesi. Se edistää energiankulutusta, lihasten kasvua ja haavojen paranemista sekä lievittää ummetusta.

Valmista juuri sellaista sinappia kuin haluat – vaikkapa chilin, valkosipulin tai lakritsan makuista.

Itsetehtyä sinappia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 6 rkl rkl sinapinsiemeniä (esim. 4 rkl keltaisia ja 2 rkl mustia siemeniä)
  • 1 dl nestettä (esimerkiksi sekoitus, jossa on vettä, etikkaa ja viinirypälemehua)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kurkumaa (sen mukaan miten keltaista sinappia haluat)
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • Lisäksi chiliä, valkosipulia, tilliä, tyrnimarjaa, katajanmarjoja, lakritsijauhetta tai vastaavaa. Valitse mauste, josta itse pidät eniten.

Valmistus

  • Mittaa sinapinsiemenet kahvimyllyyn tai mortteliin. Lisää neste ja muut aineet.
  • Kaada sinappi kiehuvalla vedellä huuhdottuun lasipurkkiin ja laita jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi vetäytymään.
  • Sinappi säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.