Terveellinen ruokavalio Itsetehtyä... Itsetehtyä sinappia 10 minuuttia Sinappi on hyväksi terveydellesi. Se edistää energiankulutusta, lihasten kasvua ja haavojen paranemista sekä lievittää ummetusta. Teksti: KUNTOPLUS 30. elokuuta 2015 Valmista juuri sellaista sinappia kuin haluat – vaikkapa chilin, valkosipulin tai lakritsan makuista. Itsetehtyä sinappia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 6 rkl rkl sinapinsiemeniä (esim. 4 rkl keltaisia ja 2 rkl mustia siemeniä) 1 dl nestettä (esimerkiksi sekoitus, jossa on vettä, etikkaa ja viinirypälemehua) 1 tl suolaa 1 rkl kurkumaa (sen mukaan miten keltaista sinappia haluat) 1 rkl sokeria tai hunajaa Lisäksi chiliä, valkosipulia, tilliä, tyrnimarjaa, katajanmarjoja, lakritsijauhetta tai vastaavaa. Valitse mauste, josta itse pidät eniten. Valmistus Mittaa sinapinsiemenet kahvimyllyyn tai mortteliin. Lisää neste ja muut aineet. Kaada sinappi kiehuvalla vedellä huuhdottuun lasipurkkiin ja laita jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi vetäytymään. Sinappi säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.