Hanki rauta ruuasta, älä ravintolisistä

Monilla naisilla on taipumusta raudanpuutteeseen. Rautalisien kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä rautaa voi saada myös liikaa.

Laaja, 34 492 naista käsittävä tutkimus osoitti, että helposti imeytyvän hemiraudan liiallinen saanti saattaa lisätä sydän- ja verisuonitautien riskiä. Hemirauta on ravintolisissä käytetty rautatyyppi.

Liiallinen rautapitoisuus saattaa käynnistää elimistössä haitallisia, soluja tuhoavia hapettumisprosesseja. Terveydelle on parasta, jos rautaa saadaan runsaasti ravinnosta, jolloin ei tarvitse turvautua ravintolisiin.

Eläinkunnan tuotteista peräisin oleva rauta imeytyy hyvin. Kasvikunnan erityisiä rautalähteitä ovat esimerkiksi pinaatti, nokkonen ja linssit.

Kannattaa myös tarkkailla, mitä syö ja juo rautapitoisen ruuan kanssa. Runsaasti C-vitamiinia sisältävät ruuat ja joumat edistävät raudan imeytymistä.

LUE MYÖS: Kannattaako monivitamiinia käyttää?

Lähde: American Journal of Clinical Nutrition

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background