Yhteisöllistä tukea painonpudotukseen mobiilisovelluksesta

Twinbody-sovellus auttaa samankokoisia ja samoihin tavoitteisiin pyrkiviä ihmisiä löytämään toisensa – vertaistuki on nimittäin mainio apu myös painonpudotuksessa.

Nainen katsoo puhelinta juoksulenkillä.

Twinbody-sovellus tarjoaa tsemppiä samanhenkisiltä treenaajilta.

© iStock

Kun itse yrittää elää terveemmin ja pudottaa vähän painoakin, ei paljoa motivoi, jos kaverit vieressä mussuttavat sipsejä päivästä toiseen – lihomatta tietenkään grammaakaan. Tällöin voi olla hyvä idea etsiä samanhenkistä tsemppiseuraa muulta ja heittää verkot vesille vaikka virtuaalisesti.

Englanninkielisen Twinbody-sovelluksen avulla voi löytää muita, samassa veneessä olevia tavallisia ihmisiä, jotka pyrkivät esimerkiksi elämään terveellisemmin tai pudottamaan painoa. Omiin profiilitietoihin tallennetaan ikä, sukupuoli, pituus, aloituspaino, nykyinen paino sekä painotavoite. Sovellus "parittaa" tietojen perusteella käyttäjän sitten muiden saman kokoisten ja samoihin tavoitteisiin pyrkivien käyttäjien kanssa.

Kehokaksoselta kannustusta

Sovellus tarjoaa inspiraatiota sekä toimiviksi todettuja ravinto- ja treenivinkkejä. Omilta "kehokaksosilta" saa tukea ja tsemppiä ja virtuaalisia selkääntapuksia silloin, kun kaikki tuntuu junnaavan paikoillaan.

Tanskalaisvoimin toteutettu Twinbody lanseerattiin vuonna 2016, ja sen kantava idea perustuu vertaistuen voimaan painonpudotuksessa onnistumisessa. Sovelluksella on jo yli 150 000 käyttäjää, ja etenkin Yhdysvalloissa se on otettu innostuneesti vastaan.

Kehokaksosiinsa voi tutusta lataamalla ilmaisen sovelluksen App Storesta tai Google Play-kaupasta.

TWINBODY

TWINBODY-SOVELLUS: Ammenna inspiraatiota muiden käyttäjien onnistumisista.