Laihtuminen pysähtyi, kun Maria jätti aterian väliin

Useiden viikkojen ajan Marian paino pysyi hänen suureksi harmikseen ennallaan. Ruokatapojen tarkistus ratkaisi tilanteen. 5 päivittäisen aterian sijaan Maria söi vain 4, mikä sai aineenvaihdunnan pysähtymään.

Laihdutuskuurilla ruokailua vähennetään, mutta sitä on myös mahdollista vähentää liikaa. Sen sai 31-vuotias Maria huomata, kun hän yhdessä 4 muun naisen kanssa kokeili KUNTO PLUS -dieettiä.

Oltuaan 5 viikkoa dieetillä Maria oli laihtunut vain 1,8 kg, josta ensimmäiset 1,1 kg oli lähtenyt jo ensimmäisellä viikolla. Samalla kun Marian paino pysyi hievahtamatta paikoillaan, hän näki miten kaverit laihtuivat 4 ja 7 kg.

  • En ymmärrä. Minähän liikun, enkä syö yhtään enempää kuin saisi, hän sanoi epätoivoisena 5 viikon jälkeen.

Ravitsemusasiantuntijamme Martin Kreutzer pyysi Mariaa kirjoittamaan muistiin kaiken, mitä hän söi päivän mittaan, ja sieltähän vastaus löytyi. Kävi ilmi, että Maria söi 5 päivittäisen aterian sijaan vain 4 ateriaa, joista kertyi vain noin 1000 kcal.

  • Aterioiden väliin jättäminen voi saada aineenvaihdunnan seisahtumaan, varsinkin jos Marian tavoin yhdistää sen tupakanpolton lopettamiseen. 1000 kcal päivässä on liian vähän: vaikka Maria ei olekaan nälkäinen, hänen pitää syödä myös se 5. ateria, sanoi Martin Kreutzer – ja tuloksia alkoi syntyä.

Viimeisten 2 viikon aikana Maria laihtui lisää 2,6 kg ja hänen painonsa putosi siis yhteensä 4,4 kg.

  • Olen tosi iloinen tuloksesta, mutta vihainen itselleni, että aloin syödä vain 4 ateriaa, sanoo Maria, joka muuten on ollut KUNTO PLUS –dieettiin tyytyväinen.
  • Dieettiä on ollut helppo seurata, mutta oli NIIN vaikea kestää ne viikot, jolloin paino ei pudonnut. Muuten vaikeaa on ollut vain joistakin sosiaalisista tilanteista selviäminen. Minulla oli syntymäpäivä, jolloin join 3 lasillista alkoholia, mutta muuten olen pysynyt tiukasti dieetissä. Olen iloinnut iltapaloista, mutta se on osittain myös tottumuskysymys. Ajattelet sitä 5 minuuttia, mutta sitten ajatus taas häipyy. Minä olen pitänyt itseni liikkeellä joko kävelemällä tai pesemällä pyykkiä tai astioita.

Mikä on ollut parasta dieetissä?

  • Parasta on ollut nähdä tulokset vartalossaan. On vain niin ihana nousta vaakaan ja nähdä, että paino on pudonnut. Olen myös tosi iloinen siitä, että rasvaprosentti on pudonnut niin paljon.

Mihin olet kaikkein tyytyväisin, kun katselet itseäsi peilistä?

– Vatsaan ja kasvoihin, on ihanaa, kun kaksoisleuka on tiessään.

Huomaatko muuten muutoksen?

– No todellakin! Pyöräilen töihin nopeammin kuin ennen. Enkä hengästy niin nopeasti kuin aikaisemmin.