Herkuttele hasselpähkinöillä

Ei kannata tuijottaa hasselpähkinäpussin energiasisältöä, sillä pienet, pyöreät pähkinät ovat sopivissa määrin nautittuina varsinainen lahja laihduttajalle.

Hasselpähkinöitä valkoisella taustalla.

Napostele hasselpähkinöitä

Hasselpähkinät täyttävät hyvin, mutta sulavat huonosti. Siksi niistä ei todellisuudessa jää elimistöön yhtä paljon energiaa kuin mitä ne tuoteselosteen mukaan sisältävät. 80 % pähkinöiden rasvasta on kertatyydyttymättämiä rasvahappoja eli niin kutsuttua MUFA­-rasvaa (Monounsaturated Fatty Acids). Rasvan laatu vaikuttaa siihen, minne sen kalorit varastoituvat. Kun muita rasvoja korvataan kertatyydyttymättömällä rasvalla, ei varastoja kerry yhtä hanakasti keskivartaloon. Lisäksi kertatyydyttymätön rasva näyttää hillitsevän tulehdusta.

Paljonko hasselpähkinöitä kannattaa syödä

Jo 50 gramman annos kertatyydyttymättömiä rasvahappoja auttaa hillitsemään keskivartalolihomista. Tämä vastaa noin 100 grammaa hasselpähkinöitä. Kourallinen pähkinöitä vastaa noin 25:ttä grammaa, joten tällaisella välipala-annoksella saa jo osan päivän hyvien rasvojen annoksesta.

Kokeile myös: Muut pähkinät, oliiviöljy, rapsiöljy ja näistä valmistetut majoneesit ja pestot ovat myös hyviä kertatyydyttymättömän rasvan lähteitä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background