Mustikka ehkäisee lihomista

Mustikka sisältää runsaasti antioksidantteja, joista on hyötyä sydämelle ja silmille. Uusien tutkimusten mukaan mustikka auttaa myös painonhallinnassa.

Mustikkauutetta tavanomaisen ruokansa lisäksi syöneiden rottien paino nousi 10 % vähemmän kuin rottien, jotka eivät saaneet uutetta. Tutkijat toivovatkin voivansa kehittää mustikasta lääkkeen yhä yleistyvää lihavuutta vastaan.

Antioksidantit pysäyttävät rasvasoluja

Luontaiset antioksidantit kuten flavonoidit ja fenolit voivat estää rasvasolujen varastoitumista kehoon. Tuoreen tutkimuksen mukaan antioksidantit tunkeutuvat suoraan rasvasoluihin ja estävät triglyseridejä tuottavan entsyymin toimintaa.

Triglyseridit ovat rasva-aineita, joita ei saisi olla liikaa veressä. Löydöksen avulla tutkijat toivovat kehittävänsä keinon, jolla lihavuutta voidaan torjua antioksidantteja hyödyntäen.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background