Mitä voisin syödä karkkien ja suklaan sijasta iltaisin?

Iltaisin iskee usein naposteluhimo ja silloin tulee syötyä karkkia, keksejä ja suklaata. Mitä voisin syödä niiden sijasta?

Kysymys

Millä voisin korvata karkit ja suklaan iltasyömisenä?

Iltaisin iskee usein naposteluhimo ja silloin tulee syötyä karkkia, keksejä ja suklaata. Mitä voisin syödä niiden sijasta?

Vastaus

Iltanapostelijalle on paljon terveellisiä vaihtoehtoja rasvaisten ja makeiden herkkujen sijaan. Vaikka tavoitteena ei olisikaan laihtua, sokeri- ja rasvapitoisten herkkujen popsiminen ei ole järkevää eikä terveellistä. Iltapala kannattaa valita maun ja terveellisyyden mukaan.

  • NäkkileipäPikkunälkään nopean helpotuksen saa palasta täysjyvänäkkileipää ja viipaleesta vähärasvaista juustoa. Yhdessä viipaleessa on vain alle 50 kilokaloria.

  • Jogurtti + mysliToinen vaihtoehto iltapalaksi on rasvaton luonnonjogurtti ja 1 ruokalusikallinen mysliä sekä pala tuoretta hedelmää.
    Pieni iltapala on helppo ja nopea valmistaa, ja se maistuu herkulliselta. Kaloreitakaan ei ole liiaksi.

  • Hedelmäpirtelö tai smoothieJos käytössä on tehosekoitin, hedelmä- tai marjapirtelö on oiva vaihtoehto makeanhimon sammuttamiseen. Sekoita keskenään 200 grammaa pakastemarjoja tai hedelmäpaloja sekä 1 dl rasvatonta jogurttia. Saat maistuvan pirtelön, joka täyttää vatsan ja sisältää runsaasti vitamiineja. Kun jätät jodurtin pois, saat hedelmäsmoothien. Suklaaseen verrattuna kaloreita on vähän, joten iltapala ei myöskään lihota.

  • Kasviksia ja raejuustoaJos mieli ei niinkään tee makeaa, vaan vain jotain pureskeltavaa, kokeile terveellistä vaihtoehtoa sipseille, naksuille ja kekseille: Leikkaa 2 lehtisellerin vartta ja 1 porkkana tangoiksi. Tee tahna maustetusta raejuustosta. Dippaa suikaleita raejuustotahnaan tai vähärasvaiseen maustettuun tuorejuustoon. Raejuustoiltapala on täyttävä ja sisältää niukasti kaloreita. Dipattaviksi sopivat myös paprika- ja kurkkutangot.