Vatsatreeni: Vartalon kierrot

Vartalon kierrot ovat tärkeä osa vatsalihasliikevalikoimaa. Ne vahvistavat etenkin vinoja vatsalihaksia, jotka sijaitsevat vatsan sivuilla ja osallistuvat ylävartalon kiertoliikkeisiin.

A. Venäläinen kierto

Istu matolle ja nojaa hiukan taaksepäin ja vedä jalat koukkuun sivulle js aavistuksen irti lattiasta. Vie kädet ojennettuina ristiin reisien päälle. Kierrä koko ylävartaloa niin, että kädet kiertyvät sivulle. Vie samalla jalat toiselle puolelle. Palaa takaisin alkuasentoon.

Tee sama liike toiselle puolelle. Kiertoliike saattaa aluksi pysähtyä noin 20 – 30 asteeseen, mutta harjoittelemalla vartaloa voi saada kierrettyä jopa 60 astetta.

Harjoituksen hyödyt

Harjoituksen liikerata on laaja, ja sen vaikeusastetta vou muunnella. Liikeradan pidentämisessä riittää haastetta pitkään.

Myöhemmin voit tukea jalat tai kädet lattiaan tai puolapuihin ja liikuttaa vain ala- tai yläkehoa. Liikettä voi tehostaa myös pitämällä painavaa palloa käsien tai jalkojen välissä tai käyttämällä nilkka- ja rannepainoja.

B. Vartalon kierto laitteessa

Säädä laite niin, että harjoituksen liikerata on mahdollisimman laaja.

Ihannetapauksessa laite ei rajoita vartalon kiertoliikettä. Kiertolaitteita on erilaisia, joten noudata käyttämäsi laitteen ohjeita.

Harjoituksen hyödyt

Kiertoliike laitteessa on mainio vaihtoehto muille kiertoharjoituksille, jotka ovat usein hankalia tehdä. Laitteen avulla tehtynä liike tosin kehittää vähemmän kehon vakautta.