Päästä sisäinen Peppisi irti!

Tänä vuonna vietetään 105. kansainvälistä naistenpäivää. Löydä kanssamme sisäinen Peppi Pitkätossusi ja ammenna inspiraatiota naisten henkisistä ja fyysisistä voimavaroista!

KUNTO PLUSsan päätoimittaja

Siitä lähtien, kun Peppi Pitkätossu nosti hevosensa ilmaan, ovat ylivoimaisella fyysisellä voimallaan leuhkineet miehet saaneet tuntea naisten hengittävän niskaansa. Katsopa YouTube-videoita voimamieskisoista, joissa kilpailijat vetävät kuorma-autoja, busseja ja lentokoneita, kyykkäävät viisi kaveria niskassaan, viskelevät oluttynnyreitä ja tekevät muuta täysin turhaa.

Kuvittele sitten, miten nämä miehet reagoisivat, jos heitä nosteltaisiin niin kuin Peppi nosti sirkuksen voimamiestä. Hänhän suorastaan jongleerasi miehellä! Miessukukunta yrittäisi taatusti estää sellaisen häväistysvideon näyttämisen YouTubessa! Sitten patriarkaatti avaisi oluthanat ja yrittäisi hukuttaa häpeänsä.

Crossfit-buumin myötä on naisista sukeutunut monta Peppiä: lihaksikkaita, vahvoja naisia, jotka pystyvät vaikka mihin. Kun ensimmäisen kerran näin naisten vetävän traktorin takarenkaita perässään pitkin Los Angelesin hiekkarantaa, leukani kyllä loksahti. Nyt minäkin olen jo tottunut siihen, että naiset pystyvät moniin voimannäytteisiin - ja ilman, että leuhkivat nillä kaikille tai hankkiutuvat sirkukseen esiintymään.

Monet miehet seurustelevat itseään vahvempien naisten kanssa huolimatta geneettisestä lihasylivoimastaan. Me toimituksessa olemme myös innostuneet traktorinrenkaasta. TV-Shopin myymät treenivälineet ovat aina hohtavan puhtaita ja kliinisiä ja ne voi piilottaa sängyn alle. Se ei taatusti päde traktorinrenkaaseen, joka ei mahdu kenenkään sängyn alle vaan vaatii pikemminkin oman tilansa. Juuri siksi se herättääkin Peppi-unelmamme: se on epätavallinen, epäkäytännöllinen ja kaheli. Mutta sillä voi todellakin treenata tehokkaasti, niin kuin monella muullakin esineellä, joka ei ole treenivälineeksi tarkoitettu. Vieläpä aivan ilmaiseksi.

Tarvitsee vain nähdä mahdollisuudet metsässä, puistossa, leikkikentällä, pihalla, töissä ja kotona. Ja tehdä sarja toistoja aina, kun tulee tilaisuus. Lihaskuntoharjoittelu on aivan yhtä tehokasta myös kuntosalin ulkopuolella, ja traktorinrengasharjoitukset voi tehdä myös ilman rengasta (tai jonkun toisen renkaalla).