Kuntoplus.fin liikunta- ja terveysasiantuntija

Ida Krag on Kuntoplus.fin ja sen pohjoismaisten sisarsivustojen liikunta- ja terveysasiantuntija.

Kuntoplus.fin ja sen pohjoismaisten sisarsivustojen liikunta- ja terveysasiantuntija.

Ida on urheillut pienestä pitäen, opiskellut liikuntatiedettä, urheilluut kilpatasolla ja jatkaa urheilun ja liikunnan parissa työssään ja vapaa-ajallaan.

"Minulla on aina ollut ylimääräistä energiaa ja olen kovin seurallinen. Siksi oli luonnollista alkaa urheilla", Ida kertoo.

Ida on harrastanut muun muassa uintia, ratsastusta, voimistelua ja eri pallopelejä.

Yleisurheilu vei voiton

Ida innostui yleisurheilusta parikymppisenä opiskellessaan liikuntatiedettä ja fysiologiaa Kööpenhaminan yliopistossa. Vaikka hän aloitti harjoittelun niinkin myöhään kuin yli 20-vuotiaana, 400 metrin aidat ja 400 metrin juoksu olivat selvästi hänen lajejaan, jotka johtivat edelleen jatkuvalle kilpauralle.

"Olen harrastanut monia lajeja, mutta yleisurheilusta löysin kaikkien lajien äidin itselleni :). Harjoittelu on uskomattoman monipuolista ja yksilötasolla haasteita riittää ja toisaalta saa nauttia joukkueen kanssa työskentelystä", Ida sanoo.

Tutkimustyötä

Ennen Kuntoplussan ja sen sisarsivustojen pariin siirtymistä Ida työskenteli sairaalassa liikuntafysiologina tehden sekä tutkimustyötä että toimien potilaiden kanssa. Ida on viimeisren 12 vuoden aikana kouluttanut ja opettanut ravitsemusta, lihastreeniä, kuntoilua, uintia ja yleisurheilua lapsille ja nuorille, opiskelijoille, vanhuksille, vammaisille ja eri etnisille ryhmille.