Herkkupeppu vippaskonsteilla

Kyllästyttääkö pepputreeni, joka ei tunnut tuottavan toivottuja tuloksia? Jos turvaudut samaan aineeseen, jonka käytöstä Kim Kardashiania ja Jennifer Lopezia epäillään, tulokset ovat taatut vaikka rohto on katkera.

Tähtien herkkupeppu ei välttämättä ole lainkaan luomu vaan kenties jopa epäeettinen!

Nautitut ruoka-aineet vaikuttavat tunnetusti lihasten ja vararavinnon kertymiseen ja sijaintiin. Esimerkiksi omenat, mustikat, meloni ja paprika auttavat saamaan litteän vatsan, mutta herkullisen pepun resepti on tähän saakka ollut vähemmän tunnettu. Yhdysvaltalaisen Berkeleyn yliopiston tutkimusryhmä on nyt todistanut virtahepokuoriaisen vaikutuksen pakaroiden rasvakudoksiin.

Tutkimusryhmän johtaja, entomologi Peter Parker kertoo epäilevänsä, että Kim Kardashianin peppu EI ole kauneuskirurgian tulosta vaan uhanalaisesta virtahepokuoriaisesta saatavan uutteen ansiota.

Booty Bug (suurennos 1:20)

Booty Bugina Hollywoodissa tunnettu virtahepokuoriainen (Cetonia Kiboe) on virtahepojen nahan talilla elävä kuoriainen.

Uskoitko, että kämmenellä on kuoriaisia tai kuoriaisuutekapseleita? Juu, ei. Ne ovat suklaakuorrutettuja chia-siemeniä, joita KUNTO PLUSsan päätoimittaja Karen toi tuliaisina Yhdysvalloista.

Booty Bug -uute nautitaan enterokapseleina, jotka imeytyvät ohutsuolessa. Yhden kapselin valmistukseen tarvitaan noin 10 kuoriaista, joten arvata saattaa, että uute ei ole mitenkään edullista eikä edes laillista, sillä virtahevot ovat uhanalaisuusluokitukseltaan vaarantuneita, eikä niitä ole maailmassa enää kuin noin 125 000 yksilöä, minkä vuoksi myös virtahepokuoriainen on erittäin uhanalainen.

Virtahevon talia syövistä kuoriaisista saatava uute saa nisäkäsnaaraiden pakarojen rasvasolut kasvamaan jopa satakertaisiksi. Virtahepokuoriaisille ravinnossa tahattomasti jo kohdussa tai varhaislapsuudessa altistumisen epäilläänkin olevan yksi syy siihen, miksi juuri Afrikassa esiintyy suuria pakaroita. Myös tiettyjen paviaanien erikoislaatuiset pakarat saattavat olla seurausta lajien jatkuvasta altistumisesta virtahepokuoriaisille.

Virtahepokuoriaisten vaikea saanti on pahentanut salametsästystilannetta Afrikassa, ja kuuluisuuksien joukossa on nousemassa kuoriaisten kauneuskäyttöä vastustava "Ban the Booty Bug" -liike, johon kuuluvat muiden muassa Madonna, Natalie Portman, Winona Ryder ja Sigourney Weaver.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background