Chris MacDonald

Chris MacDonald on opiskellut biotieteitä Kööpenhaminan yliopistossa ja suorittanut luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon pääaineenaan ihmisen fysiologia.

Mitkä ammatilliset ja henkilökohtaiset tekijät ovat Sinulle tärkeimpiä motivaation lähteitä?

– Mahdollisuus auttaa muita, intohimo, nöyryys ja kiitollisuus.

Mitä erityistä haluat antaa ihmisille?

– Toivon voivani antaa kannustusta, joka auttaa ihmisiä jaksamaan toteuttaa haluamansa elämäntapamuutokset. Terveellisten elämäntapojen omaksuminen voi joskus olla vaikeaa, mutta se on vaivan arvoista, ja siksi haluan tukea ihmisiä vaikeissa hetkissä.

Mikä on mielestäsi suurin ammatillinen saavutuksesi?

– Se kun seisoin Kilimanjaron huipulla Margrethe Terranovan kanssa. 10 kuukautta aikaisemmin hän sanoi ensimmäisessä harjoitusrinteessä: En pysty kiipeämään vuorelle! Vakuutin hänelle, että se onnistuu: ”Sehän on vain mäki!”¨

Kilimanjaron huipulla – sillä, jota monet pitävät huippuna – katsoimme Uhuru Peak -huippua: se oli 180 metriä ylempänä ja noin tunnin matka päässä. Olin väsynyt ja kärsin vuoristotaudista ja ajattelin, että nyt olemme perillä. Mutta sitten Margrethe alkoi kiivetä kohti Uhuru Peakia ja sanoi: ”Sehän on vain mäki”!

Kuinka Sinä pidät itsesi terveenä?

– On kaksi asiaa, joista en tingi: Uni ja treeni. Tarvitsen kahdeksan tuntia unta toimiakseni kunnolla, ja yhtä tärkeää minulle on fyysinen aktiivisuus. En treenaa joka päivä kovalla teholla, saatan myös tehdä vain kävelyretken. Olen myös opetellut sulkemaan vimpaimet aika ajoin (tv, älypuhelin, tietokone jne). Syön melko terveellisesti, mutta toisinaan annan itselleni luvan syödä jäätelöä tai suklaata. Elämähän on elämistä varten!