Martin Kreutzer

Martin Kreutzer on Kööpenhaminan yliopistosta valmistunut KUNTO PLUSsan ravitsemus- ja liikunta-asiantuntija.

Mitkä ammatilliset ja henkilökohtaiset tekijät ovat Sinulle tärkeimpiä motivaation lähteitä?
– Ilo siitä, että voin olla auttamassa ihmisiä positiivisiin muutoksiin. On mahtavaa nähdä asiakkaan onnistumisen riemua hehkuvat kasvot riippumatta siitä onko hän saavuttanut onnistumisensa laihduttamisessa, juoksumatkalla vai terveempinä elämäntapoina.

Mitä erityistä haluat antaa ihmisille?
– Haluan antaa motivaation muutokseen. Esimerkiksi kertomalla yksityiskohtaisesti, mitä juuri heille merkitsee tehdä muutos kohti terveempää elämää.

Mikä on mielestäsi suurin ammatillinen saavutuksesi?
– On paljon mahtavia hetkiä, joita ei voi mitata kiloina eikä kilometreinä. Mikä on toiselle pikku haaste, voi toiselle olla jättiponnistus. Mutta erään naisen äskettäin lähettämästä kirjeestä olen erittäin ylpeä ja onnellinen:
"Hyvä Martin
Pidit perjantaina johtajaseminaarin Aarhusissa. Erään osanottajan vaimona haluan kiittää sinua lämpimästi. Sait todella jonkin muutoksen aikaan miehessäni. Olen jo vuosien ajan yrittänyt kiinnittää huomiota terveyskysymyksiin kotona, mutta hän ei vain ole innostunut mukaan. Mutta nyt! Kun hän tuli kotiin perjantaina, hän toi minulle ruusun siitä hyvästä, että olen ostanut skyriä. Nyt meitä onkin yhtäkkiä kaksi tässä terveysprojektissa ja tavoitteena on tehdä herkullista ja terveellistä ruokaa koko perheelle, jotta jaksamme tehdä töitä, mutta myös jotta pysymme virkeinä ne yhteiset iltahetket, kun lapset on saatu nukkumaan."

Kuinka Sinä pidät itsesi terveenä?
– Noudattamalla niitä terveysperiaatteita, joita asiakkaillenikin opetan. Nukun riittävästi, treenaan monipuolisesti (mieluiten ulkona luonnossa) ja painotan toiminnallista voimaharjoittelua, kestävyystreeniä, tekniikkaa ja tasapainoa (melomalla). “Tietysti” myös syön terveellisesti, ja yritän pitää työn ja vapaa-ajan tasapainossa.