Marja Ruuti

Marja Ruuti on terveydenhuollon laillistettu ravitsemusterapeutti ja kirjailija sekä aivoravinnon asiantuntija.

Marja Ruuti

Mitkä ammatilliset ja henkilökohtaiset tekijät ovat Sinulle tärkeimpiä motivaation lähteitä?

– Minussa on paljon kansanvalistajan vikaa ja auttamisen halua. Nykyisessä terveydenhuollossa on kaiken hyvän ohessa paljon puutteita ja yksioikoista ajattelua, tavallisen ruokatarjonnan ongelmista puhumattakaan.
– Tieteellisen koulutuksen saaneena ja useita vaihtoehtoterapioita opiskelleena koen tehtäväkseni toimia jonkinlaisena siltana ravitsemus- ja lääketieteen ja luontaislääketieteen välillä. Olen todella kiitollinen aina, kun voin nämä eri puolet yhdistämällä löytää asiakkaalle avun, jota pelkästään ravitsemustieteen ammattilaisena en olisi löytänyt. Kirjojeni, luentojeni ja asiakastyöni kautta olen omalla osaamisellani pystynyt antamaan ihmisille eväitä selvitä elämän haasteista. Tämä palaute jos mikä motivoi. Henkilökohtaisesti haluan elämässäni toiminnan vapauden ja siksi varmaan olen ajautunut freelanceriksi!

Mitä erityistä haluat antaa ihmisille?

– Pyrin välittämään kokonaisvaltaista näkemystä. Jos toimitaan aina tietyn opin ja kaavan mukaan, joku saa avun, mutta moni jää vaille hoitoa. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja elänyt oman elämänkaarensa, ja ruokavaliokin on mietittävä siltä pohjalta. Toivon voivani herättää kipinän itsehoitoon sekä ymmärryksen jokapäiväisen ruuan suuresta merkityksestä ja joskus ihmeitäkin tekevästä vaikutuksesta, kaikkien muiden elämäntapojen osana. Luontaislääketieteen ja -ravitsemuksen puolelta löytyy paljon apua silloinkin, kun virallisen terveydenhuollon keinot eivät riitä.

Mikä on mielestäsi suurin ammatillinen saavutuksesi?

– Suurin saavutus tai paremminkin merkittävin asia ovat kaikki ne lukuisat kahdenkeskiset kohtaamiset asiakkaitteni kanssa, joissa kaksi ihmistä on kohdannut niin, että on lähtenyt liikkeelle jotain uutta. Varsinainen saavutus ovat kaksi kirjaani: Oikeaa ravintoa minulle sekä Raija Kivimetsän ja Katja Keräsen kanssa kirjoitettu Parasta aivoillesi. Niiden kautta tärkeänä pitämäni ravintotietous on levinnyt yhä useamman ulottuville.

Kuinka Sinä pidät itsesi terveenä?

– Henkilökohtaisessa elämässä suurin saavutus on ollut päästää irti kaikesta vanhasta, hypätä suureen tuntemattomaan ja todeta se ennen kaikkea terveyden kannalta hyväksi. Tällä hetkellä parhaat terveydenhoitajani ovat aurinko ja lämpö, joista nautin viettämällä talven Puerto de la Cruzissa Teneriffalla. Hentorakenteisena ja ilmeisesti monenlaisella riskiperimällä varustettuna rohkenin onnekseni vaihtamaan talven pimeyden ja liukkauden aitoon D-vitamiiniin, valoon ja hyviin ulkoilumahdollisuuksiin.

– Ravinto on luonnollisesti suuri terveyden lähde, josta olen vuosien mittaan oppinut paljon kantapään kautta. Merkittäviä terveyden ja voiman antajia ovat jooga ja lihaskuntojumppa, hiljaisuus ja rauha, luonto, viisaiden ihmisten kirjoittamat kirjat ja hyvät ihmissuhteet.