Lihakset rinnekuntoon

Laskettelukuntoon valmistavan lihastreenin avulla rinnepäivistä saa enemmän irti.

Lihakset eivät kipeydy rinteessä pahasti, kun jalkoja ja varsinkin polvia tukevia lihaksia vahvistaa sekä vatsan ja selän kiertoliikkeitä alkaa treenata 6 - 8 viikkoa ennen rinteeseen pääsyä.

Laskettelun tekniikan voi oppia jokainen. Moderneja laskettelusuksia on helppo hallita käännöksissä, ja vasta-alkajakin oppii perustekniikan jo viikon mittaisessa rinnekoulussa.

Jalkakyykky matolla

Vaikutus: Tasapaino, polven ojentajat ja koukistajat, pakarat, vatsa- ja selkälihakset.

Alkuasento: Seiso rullatulla matolla ryhdikkäänä jalat samansuuntaisina ja vatsalihakset
jännitettyinä.

Liike: Kyykisty selkä suorana niin pitkälle, että sääret ja reidet muodostavat suoran kulman ojentaen käsivarsia eteen koukistaessasi polvia. Nouse takaisin alkuasentoon. Katso koko liikkeen ajan eteenpäin.

Toistot ja sarjat: Toista liike ensin 4 kertaa korostetun hitaasti, tee sitten 4 toistoa mahdollisimman nopeasti, sitten taas
4 toistoa hitaasti ja 4 nopeasti eli yhteensä 16 toistoa. Tee sarja 3–4 kertaa pitäen puolen minuutin tauko sarjojen välissä.

Viistoaskel ja polven nosto

Vaikutus: Reisien lähentäjät, lonkkien ulkosyrjät, tasapaino sekä vatsa ja selkä.

Alkuasento: Seiso ryhdikkäänä ja katso suoraan eteenpäin.

Liike: Astu pitkä askel oikealle ja vedä vasenta polvea kohti vatsaa. Keskity tasapainoon ja laske viiteen. Astu sitten pitkä askel vasemmalle, vedä oikea polvi ylös, pysyttele tasapainossa ja laske viiteen.

Toistot: 20 toistoa

Vartalon kierto nelinkontin

Vaikutus: Käsivarret, hartiat, rintalihakset, vatsa ja selkä.

Alkuasento: Asetu nelinkontin kädet hiukan hartioita leveämmällä ja lantio luontevasti notkolla. Paina kämmeniä lattiaan.

Liike: Nosta oikea käsi sivukautta ylös seuraten kättä katseella. Palaa alkuasentoon ja tee sama vasemmalla kädellä. Pidä vatsalihakset jännitettyinä.

Toistot ja sarjat: Toista liike 20 kertaa. Pidä puolen minuutin tauko ja tee toinen sarja.