Miten vartin voi hyödyntää liikuntaan?

Minun on vaikea löytää aikaa liikuntaan, mutta minulla on joka aamu vartti, jolloin voisin tehdä jotain. Mutta mitä? Ja onko siitä hyötyä?

On hyötyä! 15 minuuttia joka aamu voi tehdä ihmeitä kunnollesi, kun käytät ajan ihanteellisesti. Kun paahdat täydellä teholla, se kompensoi ajan lyhyyttä.

On hyvin tärkeää, että verryttelet, vaikka aikaa on vähän. Keho ei ole valmis tehosuorituksiin heti, kun saat silmäsi auki. Käytä ensimmäiset 5 minuuttia verryttelyyn.
Näin sinulle jää 10 minuuttia täysillä päästelyyn, mikä voi parina ensimmäisenä kuukautena riittää kohottamaan kuntoa. Voit liikkua näin joka päivä, mutta muista liikkua vaihtelevasti, jotta keho ehtii myös palautua.

Parilliset päivät: LIHASKUNTOA

Lihastreeninä on kiertoharjoittelua, johon kuuluu punnerruksia, kyykkyjä, käsinkohontaa, askelkyykkyjä ja vatsarutistuksia. Joka liikettä tehdään 45 sekuntia, minkä jälkeen levätään 15 sekuntia ja vaihdetaan liikettä.

  • Lämmittely 5 min Käy joka liike läpi rauhalliseen tahtiin.
  • Treeni 10 min Kaksi kierrosta kovalla teholla.

Parittomat päivät: KESTÄVYYTTÄ

Kestävyystreeninä on tabata-intervalleja - paikallaanjuoksua, naruhyppelyä ja burpee-hyppyjä.

  • Lämmittely 5 min Tee valitsemaasi harjoitetta rauhalliseen tahtiin.
  • Treeni 10 min Kutakin harjoitetta 8 x 20 sekuntia, 10 sekunnin tauko aina harjoitteiden välillä. Lepää 8. harjoitteen jälkeen minuutti ja tee taas 8 toistoa.