Pitäisikö uupuneena lähteä treenaamaan?

Illalla kotiin palatessa olo on yleensä niin vetämätön, ettei treeniin riittäisi enää energiaa. Voiko keho olla vielä fyysisesti täydessä iskussa, vaikka "takki on aivan tyhjä"?

Olen töiden jälkeen aivan naatti, enkä jaksaisi lähteä treenaamaan!

KUNTO PLUSsan motivaatioasiantuntijan Rikke Rønholtin vastaus

Työ- tai opiskelupäivä saattaa väsyttää henkisesti niin paljon, että kehokin uskoo olevansa väsynyt. Tuntemus voi olla varsin vakuuttava. Tätä ei pidä silti tulkita väärin, sillä mielen uupumuksessa on kyse henkisten voimavarojen tyhjentymisestä, ei fyysisestä uupumuksesta.

Kuntoileminen tarjoaa mainion tavan saada sekä keho että mieli taas vauhtiin. Liikkuminen virkistää verenkiertoa, lisää aivojen hapensaantia ja poistaa stressihormoneita. Treenaamaan lähteminen tuntuu kuitenkin ylivoimaiselta, kun olo on vetämätön.

Moni saattaa ajatella, että kuntoilla pitäisi silloin kun olo on energinen, mutta asia on juuri päinvastoin. Liikunta antaa lisää tarmoa! Ensin täytyy vain saada itsensä liikkeelle.

Treenikaverin kanssa sovittu lenkki, välttämätön koiran kanssa lenkkeily tai varattu ryhmäliikuntatunti auttaa pääsemään liikkeelle huonoinakin päivinä. Itse kannustan itseäni liikkeelle myös ajattelemalla, että uupuneet ja stressaantuneet aivoni huijaavat kehoani väärillä viesteillä, joiden vaientaminen tekee olosta taas energisemmän.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background