Kiihdytysharjoitukset

Kiihdytysharjoituksilla kestävyyskunto kohoaa tehokkaasti ja keho tottuu siihen, että juokseminen vaatii kilometri kilometriltä yhä enemmän.

Juokse 5 km tai pidempi lenkki lisäten vauhtia vähitellen. Lähde liikkeelle rauhalliseen tahtiin ja kiristä vauhtia joka kilometrin jälkeen. Jos käytössäsi on juoksukello, voit määrittää siihen eri osuuksien juoksuvauhdit.

Pyri parantamaan kilometrivauhtia kymmenellä sekunnilla aina jokaiselle uudelle osuudelle. Ensimmäinen kilometri hölkätään, ja viimeinen kilometri juostaan lähes täyttä vauhtia.

Kokeile esimerkiksi seuraavia nopeuksia. Säädä seuraavalla kerralla alkuvauhti sen mukaan, oliko lenkki helppo vai rankka.

  1. km hölkkää – 5.37 min/km
  1. km tavallista juoksuvauhtia – 5.27 min/km
  1. km rivakkaan tahtiin – 5.17 min/km
  1. km kovaa vauhtia – 5.07 min/km
  1. km lähes täyttä vauhtia – 4.55 min/km

Tavoite

Kun lenkki alkaa kevyesti ja etenee vähitellen kovaan rasitukseen, kestävyyskunto kohoaa tehokkaasti. Kiihdytysharjoitukset ovat myös hyvä tapa valmistautua esimerkiksi puolimaratonille. Kun kiristää vauhtia lenkin edetessä, tottuu siihen, että juokseminen vaatii kilometri kilometriltä yhä enemmän. Keho oppii myös tuntemaan erilaiset juoksuvauhdit niin, että sopiva vauhti löytyy myös pidemmillä matkoilla.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

 • 10–30 min treenivideot
 • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
 • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
 • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background