Jooga vahvistaa keuhkoja

Jo 20 minuuttia joogaa kolmesti viikossa voi tehostaa keuhkojen toimintaa merkittävästi.

Tähän johtopäätökseen tuli thaimaalainen tutkimusryhmä, joka testasi 58 tervettä keskimäärin 20-vuotiasta henkilöä. Puolet koehenkilöistä harrasti joogaa ja erityisesti liikkeitä, jotka tehostavat rintakehän toimintaa.

Loput testattavat elivät tavalliseen tapaan. Joogaa harrastavan ryhmän ulos- ja sissänhengityskapasiteetti parani selvästi. Toisessa ryhmässä ei ilmennyt muutoksia.

Tutkijat uskovat hengityksen tehostuvan rintalihasten vahvistumisen seurauksena ja myös osin siksi, että joogaavat testihenkilöt kykenivät avaamaan hengitystiet tehokkaammin.

Tehokas hengitys kuljettaa energiaa lihaksiin ja aivoihin

Hapen siirtäminen hengitysilmasta vereen on keuhkojen tehtävä. Elimistön solut ja aivot saavat hapesta energiaa. Heikosti toimivat keuhkot siirtävät lihaksille vähemmän happea, jolloin sekä lihakset että aivot kärsivät energiavajeeta.

Jooga on hyväksi keholle ja mielelle. Joogaohjelmat ja harjoitteet videolla sekä vasta-alkajalle että harjaantuneelle joogaajalle.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background