Ongelma: stressi

Juhlista ja pyhistä voi kuitenkin suoriutua myös ilman stressiä. Katso vinkit täältä.

Juhlat ovat ihania, mutta valitettavasti niihin liittyy paineita ja stressiä, joka voi ilmetä esimerkiksi uniongelmina ja sydämentykytyksenä.

Näin vältät stressin

  • Suunnittelu on kaiken A ja O, joten varaa siihen riittävästi aikaa. Kirjoita lista perheesi toivomista asioista ennen kuin lähdet ostoksille. Jos mahdollista, ota yksi vapaapäivä ja keskitä kaikki ostokset ja valmistelut tuolle päivälle.
  • Stressin ehkäisyssä on kyse asioiden hallinnasta. Mitä paremmin suunnittelet ja asetat tehtävät tärkeysjärjestykseen, sitä vähemmän kärsit stressistä. Tee realistinen ja tarpeeksi väljä suunnitelma.

Jos stressaannut

Suo itsellesi rentouttava kokovartalohieronta.

Älä vaadi itseltäsi liikoja. Vapaapäivät ovat varmasti yhtä ihania, vaikka leivonnaiset ostaisikin valmiina.

Pyydä vieraitasi tuomaan jokin ruokalaji mukanaan, niin säästyt kokkaamasta kaikkea itse.

Katso hauska elokuva televisiosta tai käy elokuvissa. Hauskan ja naurua kirvoittavan elokuvan katselu voi alentaa stressihormonien määrää elimistössä 40 prosentilla. Elimistössä alkaa erittyä stressihormonien sijaan endorfiineja ja muita hyvän olon hormoneja.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background