5 merkkiä: Tunnista anoreksia ja bulimia

Epäiletkö, että ystävällä, työkaverilla tai perheenjäsenellä on syömishäiriö? Katso tästä, mitä kannattaa pitää silmällä, jos haluat auttaa.

Jos ystäväsi alkaa syödä vain vihanneksia ja hedelmiä, saatat alkaa epäillä, että hänellä on ongelmia ruuan kanssa. Tarkista alta, onko hänellä merkkejä syömishäiriöstä.

Tiedätkö, miltä tuntuu miettiä, onko ystävällä, sisarella tai työkaverilla muuten vain vaikeaa vai onko hänen suhtautumisensa ruokaan muuttunut epäterveeksi? Aluksi voi olla vaikeaa arvioida, pyrkiikö hän vain elämään terveellisesti ja laihtumaan pari kiloa, vai onko hän todella avun tarpeessa. Nämä merkit voivat auttaa arvioimaan, pitäisikö asia ottaa puheeksi hänen kanssaan.

5 asiaa, jotka voivat viitaata syömishäiriöön

  1. Hän vaikuttaa alakuloisemmalta kuin tavallisesti, eikä ole niin energinen kuin on ennen ollut.

  2. Hän on äkkiä alkanut treenata todella paljon ja saattaa ehdottaa, että kävelisitte pitkän lenkin, koska hän on tullut syöneeksi liikaa.

  3. Hän ei syö paljon mitään, mutta puhuu paljon ruuasta, tutkii ruokaohjeita ja valmistaa sinulle ihania ruokia, joita ei itse syö.

  4. Hän työntelee ruokaansa edestakaisin lautasella ja pilkkoo sen hyvin pieniksi paloiksi, jotka eivät juurikaan katoa lautaselta suuhun.

  5. Hän syö äkkiä hyvin suuria määriä ruokaa eikä voi olla napostelematta. Äkkiä hän on napsinut kokonaisen ranskanleivän pala palalta. Hän saattaa myös hävitä heti syötyään vessaan (oksentamaan) tai lähteä useiden tuntien kävelylenkille.