Näin kieltäydyt kunnialla kahvihuoneen herkuista

Synttärit, lomalle lähtö, lomalta paluu, laskiainen, Runeberg... aina on syytä pullalle tai kakulle tai leivokselle. Mutta entä jos herkkuja alkaa olla tyrkyllä harva se päivä, eikä oikeasti tekisi mieli enää kolmatta pullaa tällä viikolla? Kukapa haluaisi hankalan tai ylpeän kakustakieltäytyjän maineen. Annamme kolme vinkkiä kohteliaaseen kieltäytymiseen.

Kakkutarjoilu työpaikalla

Äh, taas tätä...

© iStock

Kuinka kieltäydyn kahvihuoneen herkuista olematta tekopyhä?

Toisinaan voi tuntua siltä, ettei yhtään tekisi mieli työkaverin rakkaudella paistamaa kakkua (joka on jo kolmas kuukauden sisällä). Erään kyselyn mukaan joka neljännestä tuntuu vaikealta kieltäytyä ottamasta työkaverin tuomaa herkkua. Kieltäytyminen nimittäin viestii epäsuorasti, ettet halua kuulua samaan porukkaan kuin työkaverisi. Leipomuksista on kuitenkin mahdollista kieltäytyä olematta epäkohtelias ja epäsosiaalinen. Ohessa muutamia ratkaisuehdotuksia.

3 tapaa kieltäytyä kohteliaasti kahvitunnin tarjoilusta

Ensi kerralla, kun joku on taas tuonut kakkua:

Otan vain pienen palan.

Näin osallistut yhteiseen ilonpitoon, mutta vältät herkkuähkyn huomiota herättämättä.

Leivon itse jotain terveellistä.

Leivo vaikka banaanilla makeutettua kakku, kun on sinun vuorosi. Näin vinkkaat, ettei herkuttelu ei aina edellytä hurjasti sokeria tai rasvaa.

Katso vinkit ja reseptit terveellisiin herkkuihin täältä!

Varaan kaappiin vaihtoehtoisen herkun.

Syö kakkupalan sijaan hedelmä tai kevyt eväsherkku. Jos joku kommentoi valintaasi, kerro, että haluat pitää kalorit hallinnassa, muttet jäädä hyvästä seurasta paitsi.