Suojaudu kylmältä ja tuulelta

Kylmässä ja tuulisessa säässä juoksevan on erityisen tärkeää pukeutua oikein, sillä iho voi pahimmillaan paleltua pahastikin.

Juoksija liikkuu askeltaessaan eteenpäin noin 3–4 metriä sekunnissa. Pelkästään se riittää viilentämään kehoa enemmän kuin lämpömittarin lukemista voisi päätellä. Pienikin vastatuuli voimistaa kehon kokemaa kylmyyttä entisestään.

Pakkasen purevuus eli tuulen ja kylmän yhteisvaikutus ratkaisee sen, kuinka kylmältä ilma todellisuudessa tuntuu, miten se vaikuttaa ihon pintalämpötilaan ja ääreisverenkiertoon, ja miten lenkille pitäisi pukeutua.

Taulukosta näet pakkasen ja tuulen yhteisvaikutuksen:

Kun tiedät lämpötilan ja tuulen nopeuden, voit tarkistaa ilmatieteen laitoksen vuorovaikutteisella taulukolla ennen lenkille lähtöä tarkasti, miten kylmältä pakkanen todella tuntuu:
Ilmatieteen laitoksen pakkasen purevuus -taulukko

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background