Suojaudu kylmältä ja tuulelta

Kylmässä ja tuulisessa säässä juoksevan on erityisen tärkeää pukeutua oikein, sillä iho voi pahimmillaan paleltua pahastikin.

Juoksija liikkuu askeltaessaan eteenpäin noin 3–4 metriä sekunnissa. Pelkästään se riittää viilentämään kehoa enemmän kuin lämpömittarin lukemista voisi päätellä. Pienikin vastatuuli voimistaa kehon kokemaa kylmyyttä entisestään.

Pakkasen purevuus eli tuulen ja kylmän yhteisvaikutus ratkaisee sen, kuinka kylmältä ilma todellisuudessa tuntuu, miten se vaikuttaa ihon pintalämpötilaan ja ääreisverenkiertoon, ja miten lenkille pitäisi pukeutua.

Taulukosta näet pakkasen ja tuulen yhteisvaikutuksen:

Kun tiedät lämpötilan ja tuulen nopeuden, voit tarkistaa ilmatieteen laitoksen vuorovaikutteisella taulukolla ennen lenkille lähtöä tarkasti, miten kylmältä pakkanen todella tuntuu:
Ilmatieteen laitoksen pakkasen purevuus -taulukko

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background