9 vinkkiä väsymystä vastaan

Jos tunnet olevasi aina väsynyt, on syytä kiinnittää enemmän huomiota omaan hyvinvointiin. Annamme 9 vinkkiä väsymyksen karkoittamiseen.

Laadukkaita treenivarusteita ja KUNTO PLUS vain 6,90 eurolla.

1. Liiku kohtuullisesti

Fyysinen aktiviteetti antaa mielelle tilaisuuden pitää taukoa, kun aivot työskentelevät kehon hallinnan kanssa.

2. Syö hyvin

Ruuan terveellisyys ei yksistään riitä. On tärkeää myös nauttia ruuasta oikein ajan kanssa. Ruuan tulee olla enemmän kuin pelkkää polttoainetta. Huolehdi myös riittävästä nesteensaannista.

3. Nuku riittävästi

5–6 tuntia unta ei riitä, jos tarvitsee 7–8 tuntia unta. On turha kuvitella, että tunti sinne tai tänne ei merkitsisi mitään. Kun univelka kasvaa, elimistö joutuu koko ajan toimimaan äärirajoillaan, mikä on kuluttavaa ja rasittavaa koko elimistölle.

4. Rentoudu kunnolla

Ei ole samantekevää, miten vaihtaa vapaalle. Rentoutumisen tuli olla aidosti rentouttavaa, jotta se toimisi. Kirjan lukeminen kaikessa rauhassa on tehokkaampaa rentoutumista kuin esimerkiksi shoppailu.

5. Vietä aikaa ystävien kanssa

On tärkeää päästä kertomaan tunteistaan ja jakamaan kokemuksiaan muoden kanssa. Se keventää sydäntä.

6. Pidä taukoja

Koska keskittyminen edellyttää ympäristön viestien sulkemista ulkopuolelle, se on henkisesti raskasta. Myös yksitoikkoinen tai ikävä työ väsyttää, koska siihen on vaikea keskittyä. Pienet tauot ja lounastunti auttavat jaksamaan.

7. Tee mitä itse haluat

Anna itsellesi oikeus tehdä sitä, mikä saa sinut hyvälle mielelle. Laita asiat tärkeysjärjestykseen ja opettele kieltäytymään muiden vatimuksista.

8. Kuuntele itseäsi

Kuuntele sisintäsi, usko itseesi ja mieti, mitä haluat ja mitä et. Itsetunnon kehittämiseen on menetelmiä, kursseja, kirjoja ja ohjelmia vaikka millä mitalla.

9. Älä anna stressille valtaa

Stressi on yksi keskeisistä väsymyksen syistä. Ehkäise stressiä liikunnalla ja lievitä jo syntynyttä stressiä rentoutusharjoituksilla tai hierontahoidoilla. Lihassäryt ja kivut ovat usein merkki pitkittyneestä stressistä.