7 helppoa vinkkiä terveempään elämään

Terveellisemmät elämäntavat voi ottaa haltuun pienin askelin. Listasimme seitsemän arjen pientä terveystekoa.

Nainen istuu rappusilla vesipullo kädessä

Terveellisemmän elämän ei tarvitse edellyttää massiivisia muutoksia nykytilaan. Näillä seitsemällä vinkillä teet arjesta hieman terveellisempää minimivaivalla.
Täytä vesipulloa ahkerasti Aikuisten suositeltu normaali nesteen saanti on 1–1,5 litraa päivässä. Nestettä on syytä nauttia enemmänkin silloin, kun treenaa tai on muuten fyysisesti aktiivinen tai kun oleskelee kuumissa olosuhteissa.

Nuku eevan asussa Nakupellenä nukkuessa kehon lämpötila pysyy alhaisempana. Tällöin unihormoni melatoniinia erittyy enemmän ja unen laatu on parempaa. Jos nukut kumppanin kanssa, toisen ihoa vasten painautuminen lisää myös oksitosiinin eritystä, mikä puolestaan lisää seksihaluja.

Pureskele mintunmakuista purkkaa ruokakaupassa – mintun maku auttaa nimittäin lievittämään makeanhimoa.

Säästele suolassa Jos tapanasi on lisätä aterioihin suolaa, kokeile pitää suolapurkki jatkossa kaukana ruokapöydästä. Näin suolaa ei tule lisättyä tavan vuoksi ja pärjäät ehkä vähemmälläkin.

Rentoudu ennen unia
Pane esimerkiksi puhelin hälyttämään tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa ja rauhoita tämä viimeinen valveillaolotunti älylaitteilta ja tv:ltä. Näin myös mieli ja hermosto ehtivät rauhoittua yöunille, jolloin nukahdat helpommin ja nukut yösi makeammin.

Selkä suoraksi Pidä pää selkärangan jatkeena äläkä lysähdä köyryyn asentoon istuessasi, seistessäsi tai kävellessäsi. Hyvässä ryhdissä selkä ja lihakset kuormittuvat ihanteellisesti, hengitys virtaa paremmin ja olemus näyttää reippaalta.

Lukeminen kannattaa aina Kun asetut mukavasti kirjan pariin ja uppoudut uusiin maailmoihin, syke ja verenpaine laskevat ja lihasjännitykset lievittyvät. Lukeminen edistää henkistä hyvinvointia ja lievittää stressin oireita; kun mieli ei jatkuvasti askartele arjen kiireissä niin kehokin rentoutuu.