Raikas vuohenputkisalaatti

Luomua ja villiä lounas- tai päivällispöytään.

Kuva: Arto Vuohelainen

Ainekset (4 annosta)

2–3 kourallista nuoria vuohenputken lehtiä
muutama ketunleipä
2–3 kevätsipulin vartta
3 luomuomenaa kuutioituna
1–2 dl granaattiomenan siemeniä
2 rkl avokadoöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
puolikkaan luomusitruunan mehu
ruususuolaa
mustapippuria
12 saksanpähkinää tai cashewpähkinää tai 1 dl salaattisiemensekoitusta

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa vuohenputken lehdet.
  • Silppua kevätsipulit ja kuutioi omenat.
  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Tee kastike öljystä ja sitruunanmehusta, mausta ruususuolalla ja pippurilla.
  • Kääntele kastike salaatin sekaan ja nostele joukkoon myös ketunleivät, granaattiomenansiemenet ja pähkinät/salaattisiemenet.